Friss hírek

2009.11.02. 20:24

Megteltek a szállodák a Berlini fal leomlásának ünnepére

<p>Németország fõvárosában az összes szállodai szobát lefoglalták a Berlini fal leomlásának közelgõ ünnepére. November 9-én lesz 20 éve, hogy ledöntötték a hidegháború jelképévé vált falat. A megemlékezésre vendégszobát foglaló emberek többsége német, aki a fõvárosban szeretné megünnepelni a fal leomlásának éjszakáját, és a békés átmenetet, amely megteremtette Németország újraegyesülésének lehetõségét.</p>

Berlinben a hatóságok adatai szerint összesen mintegy 104 ezer ágyat kínálnak a szállodák, és vendégházak a turistáknak. "Õrület! Minden hotelben azt mondják, hogy tele vannak november 9-én" - mondta Thomas Lengfelder, a Berlini Szállodai Szövetség munkatársa. A vendégek többsége hazai turista, de sok a külföld szállásfoglaló is.

A német fõvárosban november 9-én ünneplik a Berlini fal leomlásának 20. évfordulóját, ami a hidegháború végének jelképe lett. Az ünnepségre, és megemlékezésre Berlinbe érkezik többek közt a brit kormányfõ Gordon Brown, az orosz elnök Dmitrij Medvegyev, a francia államfõ Nicolas Sarkozy. Az ünnepségen egyebek közt ingyenes koncertet ad a Berlini Szimfonikus Zenekar, amely Daniel Barenboim karmester vezényletével lép majd fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!