Friss hírek

2009.05.01. 08:03

Pártok majálisa - Bajnai az MSZP-vel ünnepel

<p>Bajnai Gordon miniszterelnök is részt vesz és beszédet mond május 1-én a Városligetben az MSZP és a szakszervezetek majálisán. A rendezvényen a szocialista párt vezetői mondanak ünnepi beszédet, amihez számos más program is kapcsolódik. Az SZDSZ a Városháza téren ünnepel.</p>

Bajnai Gordon a Független Hírügynökségnek korábban azt mondta: azért döntött a felszólalás mellett, mert egyrészt az MSZP-által felkért kormányfő, másrészt pedig a szakszervezeteket "meg kell hallgatni." A miniszterelnök hozzátette: az MSZP jelölte a kormányfői posztra, az MSZP és az SZDSZ támogatja a válságkezelő programját, ezért mindkét pártot tiszteli, és ezért is döntött úgy, hogy részt vesz és beszédet mond a majálison. A szakszervezetekkel kapcsolatban Bajnai Gordon hozzátette: "fontos hogy a szakszervezetekkel beszéljünk egymással és mindenképpen meg kell hallgatnunk őket," mert a párbeszéd lehet a megoldás az ellentétek enyhítésére.

A Magyar Szocialista Párt majálisán a miniszterelnök mellett beszédet mond Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke és Göncz Kinga, a párt európai parlamenti listavezetője. Később Bajnai, Lendvai, Szekeres Imre és Kiss Péter találkozik az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés és a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének vezetőivel az MSZOSZ sátrában. A Városligetben lesz Fórumsátor is, ahol a szocialista párt vezetőit lehet kérdezni, de lesz gyerekszínpad, EU sátor és Zöld sátor is, a nagyszínpadon pedig sorra lépnek fel a különféle együttesek.

A szabaddemokraták a Városháza parkban ünnepelnek, ahol a többi között kézműves foglalkozások, fotókiállítás és színpadi programok lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!