Helyi közélet

2013.11.28. 08:17

Miskolci Egyetem: Ugrott a százötmillió

Miskolc - Kevesebb pénzből gazdálkodhat a Miskolci Egyetem, zárolták 105 millió forintját.

Miskolc - Kevesebb pénzből gazdálkodhat a Miskolci Egyetem, zárolták 105 millió forintját.A Miskolci Egyetemet is érintik a felsőoktatási pénzek zárolása, tudtuk meg Torma András rektortól. Az intézménytől 105 millió forintot vont el a kormány, melyet a múlt héten már át is kellett utalniuk az Emberi Erőforrások Minisztériuma számlájára. Az elvonás tulajdonképpen egy májusban született kormányhatározatnak a végrehajtása, magyarázta a rektor. Akkor a döntést a túlzottdeficit-eljárás miatt hozták meg, de májusban még a Miskolci Egyetemnek nem kellet visszafizetnie az összeget.

– Ennek részben örülünk – fogalmazott Torma András –, viszont ha hamarabb tudjuk, hogy most viszont 105 millió forinttal kevesebbel gazdálkodhatunk, akkor erre jobban fel tudtunk volna készülni. Egyébként nem okoz megoldhatatlan nehézséget az intézmény számára a visszafizetés – tette hozzá. – Más egyetemeknek 300-500 milliót kellett zárolniuk. Nyilván nem örülünk ennek, de a Miskolci Egyetem több mint 12 milliárdos költségvetéséhez képest a 105 millió nem számottevő.

A rektor még megjegyezte: épp aznap kapták meg az értesítést a zárolásról, amikor aláírta a fővárosban azt a szerződést, ami a Felsőoktatási Struktúra-átalakítási Alapból elnyert 700 millió forintról szól.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában