Friss hírek

2009.09.01. 17:01

Meglépett az ukrán elnöki madár

<p>Egy másfél ezer eurót érõ ajándékmadár szabadult ki útban Kijev felé Viktor Juscsenko ukrán elnök testõrségének "fogságából" - adta hírül a Szevodnya címû lap. A ritkaságnak számító kaffer szarvasvarjút saját kérésére ajándékozta az államfõnek a jaltai állatkert, amely most közölte, hogy nem ad másikat az elveszett helyett.</p>

Viktor Juscsenkót rendkívül megragadta a ritka afrikai madár szépsége, amikor a napokban ellátogatott a jaltai állatkertbe. Miután megemlítette, hogy milyen jól festene egy ilyen jószág a kijevi elnöki rezidencián, az igazgató azonnal intézkedett az egyik példány elajándékozásáról.

A másfélezer eurót érõ szarvasvarjú szállítását az államfõ a testõreire bízta, akik azonban út közben elveszítették a Tanzániából származó madarat. A lap információi szerint a vétkesek ezt követõen egy másik példányt próbáltak szerezni az állatkert igazgatójától, aki viszont kereken elutasította a kérést.

Az Egyenlítõtõl délre esõ szavannák, nyílt füves területek és erdõk lakója jelenleg feltehetõen valahol az ukrán fõváros közelében próbálja megtalálni a hazavezetõ utat - a szakértõk szerint kevés reménnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!