boon-sportoldal

2010.07.11. 09:26

Minimál csapattal az SM

<p>Ezúttal sem a visszavágás, hanem a kiállás a tét a Speedway Miskolc számára.</p>

A salakmotoros lengyel I. liga 12. fordulójában a Speedway Miskolc csapata vasárnap 18 órától a Lotos Wybrzeże Gdańsk együttesének vendége lesz. A két gárda a múlt héten vasárnap Miskolcon mérkőzött meg egymással, és az akkor sem a legjobb összeállításában versenyző miskolciak ellen 21 pontos győzelmet arattak a lengyelek.

Normális esetben a visszavágás reményében kelne útra ilyenkor a vesztes csapat, de ne felejtsük el, itt a Speedway Miskolc együtteséről van szó, arról a gárdáról, amelyik hetek óta kötéltáncot jár annak érdekében, hogy fennmaradjon, hogy megmaradjon. Az anyagi gondokkal küszködő klubnál már az is reménykeltő, ha az a biztos hír érkezik egy idegenbeli meccs előtt, hogy útra kelnek.

Nem fér bele

– Minimál csapat fog elutazni Gdanskba, olyan létszámú, amibe már én sem férek bele – mondta Jacsó Tibor, a Speedway Miskolc elnöke. – A lényeg, hogy a versenyzőink legyenek ott, bár őszintén szólva még az ehhez szükséges pénz sem áll a rendelkezésünkre, de ott akarunk lenni, folytatni akarjuk a szereplést.

A minimál csapatról szólva Jacsó Tibor elmondta, hogy vannak olyanok, akik sérülés miatt nem lehetnek ott, példaként említette a múlt vasárnapi bukása után mentővel a kórházba szállított James Wrigthot, aki a könyök és gyomor sérülése miatt került kórházba, de nem ezek miatt nem tud versenyzeni.

Jacsó Tibor elmondása szerint a motorosnak a bukás során letört egy darab az egyik fogából, ami ettől begyulladt, és ezt látva a fogorvos nem engedte repülőgépre ülni Wrightot, mert a légnyomáskülönbségek csak rontanának jelenlegi állapotán. A Speedway Miskolc elnöke azt is megjegyezte, hogy természetesen vannak olyanok, akik bár tudnának jönni, de őket az anyagiak hiányában nem tudják ,,mozdítani".

– A sztenderdnek számító magyar versenyzőkön, Magosin, Tabakán és Szatmárin kívül, a két szlovén junior, Conda és Kukovica versenyezhet majd Gdanskban, meglátjuk, hogy milyen eredménnyel – mondta Jacsó Tibor. – A helyzet az, hogy minden egyes versennyel, amit letudunk ilyen szerény összeállításban, csak távolodunk a bennmaradást értő helytől. Persze a rájátszásban van esély arra, hogy javítsunk, hogy kiharcoljuk az I. ligás tagságot, és akár a 6. helyre is odaérhetnék, de ehhez az anyagiakat rendezni kellene, mert csak ebben az esetben vehetnénk részt a legerősebb összeállításban.


A salakmotoros lengyel I. liga állása

   m gy d v mpk mp bp öp
 1. Lokomotiv Daugavpils 11 7 - 4 +141 14 3 17
 2. Start Gniezno 10 7 - 3 +79 14 3 17
 3. Marma Hadykówka Rzeszów 9 7 - 2 +177 14 2 16
 4. GTŻ Grudziądz 11 7 - 4 +75 14 2 16
 5. Lotos Wybrzeże Gdańsk 10 5 - 5 +11 10 1 11
 6. PSŻ Lechma Poznań 10 5 - 5 -5 10 1 11
 7. RKM ROW Rybnik 10 2 - 8 -114 4 1 5
 8. Speedway Miskolc 11 1 - 9 -364 2 0 2
          

Az elhalasztott meccsek új időpontjai:

július 10.: KM ROW Rybnik - PSŻ Lechma Poznan (8. forduló),
július 25.: Start Gniezno - Marma Hadykówka Rzeszów (8. f.),
július 27.: Marma Hadykówka Rzeszów - Lotos Wybrzeże Gdańsk (11. f.).


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!