Labdarúgó NB I – Vendégként kapott ki Angyalföldön a Vasas

Budapest – Az MTK 2-1-re legyőzte az újonc Vasast a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában, szombaton.

Saját stadionja újjáépítése miatt ebben az évadban az MTK is Angyalföldön rendezi hazai mérkőzéseit, és mivel ennek a találkozónak az MTK volt a pályaválasztó, a Vasas szurkolói ezúttal a vendégszektorban foglalhattak helyet.

OTP Bank Liga, 18. forduló:

MTK Budapest-Vasas FC 2-1 (1-1)

Illovszky Stadion, 714 néző, v.: Kassai

gólszerzők: Torghelle (6., 53.), illetve Pavlov (22.)
sárga lap: Thiam (77.), Vadnai (91.), illetve Adamovic (74.), Romic (76.), Kenesei (89.)

MTK:

Hegedüs – Bese, Grgic, Poór, Vadnai – Varga Sz. (Hujber, a szünetben), Vass Á. (Baki, 70.), Thiam, Strestik (Deutsch, 86.) – Ramos, Torghelle

Vasas:

Hermány – Hangya, Romic, Pajovic, Vukasovic – Vida, Adamovic, Czvitkovics (Kenesei, 72.) – Könyves (Ubiparip, 66.), Pavlov, Ádám M. (Lázok, 60.)

A bokasérüléssel küszködő Kanta József távollétében ezúttal Torghelle Sándor volt az MTK csapatkapitánya, aki egy fejessel már a meccs elején vezetést szerzett. A folytatásban a Vasas átvette az irányítást, és ukrán csatára, Jevgenyij Pavlov 17 méteres kapáslövésével az első félidő közepén egyenlíteni tudott.

A szünet után ismét hamar betalált az MTK, akik most is Torghelle fejesének köszönhetően kerültek előnybe. A tapasztalt csatár már kilenc gólnál tart az idei szezonban. Ezt követően megint a Vasas uralta a játékot, számos lehetőséget kialakított, de másodszor már nem tudott egyenlíteni.

– MTI –Sporthírek