Helyi közélet

2010.07.12. 10:20

Miskolctapolcai Békás-tó, mint fürdőkád

<p>Miskolc - Hétfőn reggel felfordultak a halak a tapolcai Békás-tóban: a hatóság most vizsgálódik.</p>

Egy látogatónk beküldött néhány érdekes képet, amelyek ugyan rossz minőségűek, de lesből készítette mert úgy érezte nem ajánlatos közelebb mennie.

Július 10-én szombaton délután egy komplett népes család fürdőzött szappannal a Békás-tóban Tapolcán. Talán lehet összefüggés a halpusztulás és a szappanos víz között…

De hal ide hal oda az azért minimum elgondolkoztató,hogy mindezt zavartalanul meg lehet tenni, se parkőr, se közterületfelügyelő. Ugyan miért nem őrzik a parkot ilyenkor nyáron? Miért nincsenek karszalagos botos emberek akik vigyáznak ne legyen szemét, és megóvják a virágokat, a vizek tisztaságát? - ahogy ez egykoron volt minden városi nagyobb parkban.

Sajnos az a jellemző ránk  a mai Magyarországon hogy komoly néha erő feletti áldozatokkal létrehozunk valamit – de sem megóvni, sem kimélni, sem hosszú távon megőrizni nem tudjuk. Megcsináljuk, hagyjuk lerohadni, majd újra megcsináljuk. És ez így megy végestelen végig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában