Helyi közélet

2012.06.19. 15:22

Új ház, támogatásokból, immár hitel nélkül Felsőzsolcán

Felsőzsolca - Egy újabb felsőzsolcai árvízkárosult család kapott új otthont, amelynek ünnepélyes átadásán jártunk kedden.

Felsőzsolca - Egy újabb felsőzsolcai árvízkárosult család kapott új otthont, amelynek ünnepélyes átadásán jártunk kedden.Az Arany János 18. szám alatti portán az árvíz után két évvel már egy vadonatúj ház áll, több felajánlónak és a Baptista Szeretetszolgálatnak köszönhetően. A keddi ünnepélyes átadáson megtudtuk: a baptisták a karitatív szervezetek számára a Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt pályázat keretében nyerték el az akkor még háromtagú család házának felépítésére a még újjáépítés után is fennmaradó támogatásokat. Az e portán álló, az árvíz által lakhatatlanná lett családi ház ugyan biztosítva volt, de a biztosító, amely először helyreállíthatónak ítélte meg az ingatlant, első körben nem fizetett annyit, amennyiből azt a munkát el lehetett volna végezni. A családnak az önkormányzat adott fedelet, az árvíz után gyorstechnológiával felhúzott házak egyikében, amiért az első év után bérleti díjat kellett fizetni. A biztosító utóbb megemelte a kártalanítás összegét, összesen közel tízmillió forintra, aminek javából a korábban felvett hitelét törlesztette a család. A házavatón a családfő nem vett részt, külföldi munkavégzése miatt. Az új házban azonban már most is többen voltak kettőnél: a házaspár ugyanis augusztusra várja második gyermekét.

Az ünnepségen a Baptista Szeretetszolgálat képviselőin túl jelen voltak az adományozók: a Glencore, a Pápateszéri Téglaipari Kft. és a QM Ipari Kerámia Kft. vezetői is.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában