Helyi közélet

2015.11.12. 13:55

Túl a határon

<em>A városi legenda szerint – melyben azért, valljuk be, van némi logika – többek között azért is maradtak el a nagy reménnyel (és botránnyal) induló trafiküzletek várt bevételei, mert szorgos háttérmunkások biztosították az egekbe emelt árú füstölnivaló fogyasztóbarát beszerzési lehetőségét.</em> <strong>Pap Gyula jegyzete.</strong>

A városi legenda szerint – melyben azért, valljuk be, van némi logika – többek között azért is maradtak el a nagy reménnyel (és botránnyal) induló trafiküzletek várt bevételei, mert szorgos háttérmunkások biztosították az egekbe emelt árú füstölnivaló fogyasztóbarát beszerzési lehetőségét. Pap Gyula jegyzete.

A teljesen elborult hivatásos egészségharcosok már tapsikoltak, hogy mekkorát csökkent a fogyasztás, észre sem véve a végtelenül szomorú tényt, az olcsón beszerzett bagó fokozottan egészségkárosító.

Most aztán eljött a megvilágosodás, melynek keretében két határállomás csaknem teljes volt és jelenlegi legénységét vád alá helyezték.

Az már csak kósza sejtés, hogy mekkora méretű is lehetett, ha ilyen huzamos ideig eltartott az illegális import. A történet adatai szerint a modell annyi volt, hogy folyamatosan kértek kenőpénzt a fináncok az áthaladóktól, akik így a biztos „üzletpolitikával” rendesen kaszáltak.

A szigorú fellépés úgy tűnik, csak akkor következett be, amikor a biznisz már túl ment egy határon és a vak is látta mi folyik. Vajh’ hány terület lehet még, ahol ilyen hatásosan működik a „nemzeti védelem”?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában