Labdarúgó NB I – Továbbra is nyeretlen a Puskás Akadémia

Felcsút – Továbbra is nyeretlen a Puskás Akadémia, mivel 40 percet emberhátrányban játszva 2-1-re kikapott a vendég MTK Budapesttől a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának szombati játéknapján.

A két együttes nyolcadszor találkozott egymással az NB I-ben, egy-egy döntetlen és felcsúti győzelem mellett a fővárosiak sorozatban hatodszor nyertek.

Feczkó Tamás újonc csapatának ez volt szezonbeli második sikere: a kék-fehérek az első fordulóban az Újpestet múlták felül 2-0-ra.

A Puskás Akadémia egy döntetlen mellett másodszor kapott ki.

OTP Bank Liga, 3. forduló:

Puskás Akadémia FC-MTK Budapest 1-2 (0-1)

Pancho Aréna, 837 néző, v.: Farkas Á.

gólszerzők: Kiss (55.), illetve Ramos (33.), Torghelle (86.)
piros lap: Spandler (50.)
sárga lap: Diallo (66.), Trajkovski (90.), illetve Ikenne-King (43.), Torhelle (79.)

Puskás Akadémia:

Hegedüs L. – Heris, Spandler, Hegedűs J., Trajkovski – Szakály P. (Osváth, 54.), Balogh B. – Kiss, Radó (Arabuli, 89.), Latifi (Márkvárt, a szünetben) – Diallo

MTK Budapest:

Kicsak – Ikenne-King, Gengeliczki, Pintér, Szelin (Katona, 72.) – Vass Á. – Vass P., Kanta, Bognár I. (Farkas II B., 66.), Lencse – Ramos (Torghelle, 72.)

Bő tízpercnyi tapogatózást követően az MTK alakította ki az első veszélyes helyzeteket: előbb Lencse nem tudott gólra váltani egy remek kiugratást, majd egy ügyes szögletvariáció után Kanta 12 méteres lövését Hegedüs tolta a kapufára. Néhány perccel később Radó kísérleténél Kicsak védett bravúrral, majd – ugyancsak Radó révén – a Puskás Akadémia is kapufát ért el. Fél óra elteltével vezetést szerzett az MTK: Lencse jobb oldali beadását Ramos közvetlen közelről rúgta a hazai kapuba.

A fordulás után szinte azonnal emberhátrányba került Benczés Miklós együttese: Spandler Csaba utolsó emberként szabálytalankodott Lencsével szemben, Farkas Ádám játékvezető pedig azonnal kiállította a védőt. Kanta veszélyes szabadrúgása a keresztlécen csattant, öt perccel később pedig – némi meglepetésre – Kiss Tamás szép egyéni megoldása után egyenlítettek a hazaiak.

A mérkőzés utolsó harmadára alaposan visszaesett az iram, de az MTK egy hajrában elért szerencsés góllal – Farkas lövése változtatott irányt a csereként beállt Torghellén – annak ellenére megszerezte a győzelmet, hogy a hosszabbításban Kanta büntetőből a kaput sem találta el.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek