Labdarúgó NB I – Továbbra is jól megy a Kisvárdának az MTK ellen

Kisvárda – A Kisvárda 1-0-ra nyert szombaton az MTK ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában.

A hazaiaknak ez volt a negyedik győzelme az idényben. A fővárosi csapatot idegenben is megverték, akárcsak az előző szezonban a másodosztályban oda-vissza.

OTP Bank Liga, 18. forduló:

Kisvárda Master Good-MTK Budapest 1-0 (0-0)

Kisvárda, 1174 néző, v: Radványi

gólszerző: Ilic (76.)
sárga lap: Lucas (45+1.), illetve Pintér Á. (16.), Lencse (81.)

Kisvárda:

Felipe – Melnik, Ene, Vári, Beriosz – Lucas, Karaszjuk – Ilic (Negrut, 93.), Milevszkij (Gosztonyi, 81.), Sassá (Protic, 90.) – Horváth Z.

MTK:

Kicsak – Katona (Kulcsár, 86.), Baki, Pintér Á., Szelin – Vass – Gera D. (Farkas B., 76.), Vogyicska (Lencse, 79.), Bognár I., Schäfer – Torghelle

Sűrű havazásban zajlott a játék, így a mérkőzés előtt és a szünetben is takarítani kellett a pályát, hogy látszódjanak a vonalak.

Az első félidő első felében az MTK futballozott mezőnyfölényben, de nem tudott helyzetet kialakítani. A Kisvárdának viszont a folytatásban akadtak gólszerzési lehetőségei, a legnagyobb esély Sassá előtt adódott, közeli fejesét azonban Kicsak bravúrral védte.

A csúszós talajon a játékosoknak nehézséget okozott, hogy stabilan talpon maradjanak, nehéz volt lendületet venni, megindulni, megállni.

A szünet után megint az MTK kezdett lendületesebben, a 60. perc környékén kétszer is közel állt a gólszerzéshez, de a győzelmet érő találatot mégis a hazai együttes szerezte meg: a lefejelt labdával a 76. percben jó ütemben lépett ki Ilic, és higgadtan helyezett a kapuba.

A folytatásban a Kisvárda előnye őrzésére törekedett. A győzelem ellenére a hazai csapat maradt az utolsó előtti helyen.

– MTI –Sporthírek