Labdarúgó NB I – Tovább tart a Honvéd nyeretlenségi sorozata

Akt.:
A kispesti Ivan Lovric (b) és Gaál Bálint, a Vasas játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott Budapest Honvéd - Vasas FC mérkőzésen a budapesti Bozsik Stadionban 2017. szeptember 30-án.
A kispesti Ivan Lovric (b) és Gaál Bálint, a Vasas játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott Budapest Honvéd - Vasas FC mérkőzésen a budapesti Bozsik Stadionban 2017. szeptember 30-án. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest – A Budapest Honvéd hazai pályán kikapott a Vasastól a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának zárómérkőzésén.

Ezzel a címvédő csapat már öt forduló óta nyeretlen, a Vasas viszont – amelynek a Haladás elleni, múlt heti mérkőzése félbeszakadt a Szusza Ferenc Stadion világításának meghibásodása miatt – magabiztos győzelmével a negyedik helyre jött fel.

OTP Bank Liga, 11. forduló:

Budapest Honvéd-Vasas FC 1-4 (0-1)

Bozsik Stadion, 2522 néző, v.: Kassai
gólszerzők: Danilo (76.), illetve Remili (15., 49., 93.), Gaál (52.)
sárga lap: Kamber (86.), Eppel (67.), illetve Vaskó (20.), Benes (31.), James (65.), Kulcsár (88.), Kamenár (89.)
kiállítva: Kamber (86.)

Honvéd:

Gróf – Bobál D., Lovric (Danilo, 61.), Kamber, Latifu – Gazdag, Nagy, Banó-Szabó, Holender – Eppel, Lanzafame

Vasas:

Kamenár – Burmeister (Vaskó, 20.), James, Benes – Szivacski, Berecz, Vida, Ristevski – Kulcsár (Pavlov, 88.), Gaál (Ádám, 92.), Remili

Egy szép akció pontos lezárásával viszonylag gyorsan vezetéshez jutott a Vasas. Nem sokkal később a sérült Burmeister helyére a vendégeknél Vaskó állt be, aki pár másodperc elteltével egy szögletnél büntetőt hozott össze a Honvédnak. A Lanzafame által elvégzett 11-est azonban Kamenár kivédte. Összességében többet birtokolta a labdát a Honvéd, és több helyzetet is dolgozott ki, de a pihenőre mégis Vasas-vezetéssel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A szünet után gyorsan eldöntötte a mérkőzést a Vasas: előbb Remili lőtt a kapuba egy szép kiugratás után, majd Gaál közelről volt eredményes szögletet követően. A Honvéd ezután is aktív volt, vezetett ígéretes támadásokat, de egy kivételével nem tudott élni a lehetőségeivel. Remili Mohamed a ráadásban a harmadik gólját is megszerezte, a Vasas pedig jó helyzetkihasználása miatt megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

– MTI –