Labdarúgó NB I – Tovább menetel a Ferencváros

Akt.:
Budapest, 2015. április 25. A ferencvárosi Gera Zoltán (b) és Wergiton do Rosário Calmon (j), valamint a diósgyőri Lazar Marjanovic (k) a labdarúgó OTP Bank Liga, 25. fordulójának Ferencváros - Diósgyőri VTK találkozóján a fővárosi Groupama Arénában 2015. április 25-én.
Budapest, 2015. április 25. A ferencvárosi Gera Zoltán (b) és Wergiton do Rosário Calmon (j), valamint a diósgyőri Lazar Marjanovic (k) a labdarúgó OTP Bank Liga, 25. fordulójának Ferencváros - Diósgyőri VTK találkozóján a fővárosi Groupama Arénában 2015. április 25-én. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest, 2015. április 25., szombat (MTI) – Magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a Ferencváros a Diósgyőr felett a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának szombati első mérkőzésén.

A fővárosi csapat sorozatban a 15. találkozóján maradt veretlen a bajnokságban. Legutóbb – még október 4-én – éppen a DVTK-tól kapott ki idegenben.

A Diósgyőr a mezőnyben egyedüliként továbbra sem nyert mérkőzést az idén, nyolc forduló alatt mindössze három pontot gyűjtött.

OTP Bank Liga, 25. forduló:

Ferencváros-Diósgyőri VTK 3-0 (2-0)

Groupama Aréna, 10 114 néző, v.: Erdős

gólszerzők: Mateos (29., 11-esből), Böde (43.), Lamah (54.)
sárga lap: Bönig (91.), illetve Németh M. (37.)

Ferencváros:

Dibusz – Dilaver, Nalepa, Mateos, Ramírez (Bönig, 59.) – Somalia – Varga R., Gera (Lauth, 78.), Busai (Gyömbér, 73.), Lamah – Böde

DVTK:

Antal – Eperjesi, Németh M., Szalai V., Okuka – Egerszegi, Krstic – Gosztonyi (Takács T., 59.), Marjanovic (Jenner, 59.), Barczi (Bacsa, 71.) – Okuka

Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést a Ferencváros, sorra alakította ki helyzeteit, miközben a Diósgyőr egyáltalán nem tudott támadást vezetni. Szűk fél óráig ezzel együtt nem született meg a hazaiak vezető gólja, mert nem voltak pontosak a befejezések. Aztán egy ártalmatlan helyzetben fölöslegesen elkövetett szabálytalanságért megítélt tizenegyes törte meg a jeget, majd a szünet előtt még akcióból is eredményes volt a továbbra is nagy elánnal futballozó FTC.


ftc2

A ferencvárosi Gera Zoltán (j) és a diósgyőri Drazen Okuka a labdarúgó OTP Bank Liga, 25. fordulójának Ferencváros – Diósgyőri VTK találkozóján a fővárosi Groupama Arénában 2015. április 25-én. A mérkőzést a Ferencváros nyerte 3-0 arányban. | MTI Fotó: Illyés Tibor


A második félidőre sem változott a játék képe. A DVTK-ban nem volt erő ahhoz, hogy különösebb zavart keltsen a ferencvárosi kapu előtt, a hazai csapat pedig ebben a szakaszban is igyekezett gólokat szerezni, ami egyszer össze is jött neki.

– MTI –