Labdarúgó NB I – Sima Honvéd-siker Balmazújvárosban

Akt.:
Labdarúgó NB I – Sima Honvéd-siker Balmazújvárosban
© Fotó: Égerházi Péter
Balmazújváros – A címvédő Budapest Honvéd 3-0-ra győzött szombaton az újonc Balmazújváros vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában.

Tíz forduló után először nem kaptak gólt a kispestiek, akiket ezúttal betegsége miatt nem Erik van der Meer vezetőedző irányított, hanem segítője, Mark de Vries.

OTP Bank Liga, 14. forduló:

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Budapest Honvéd 0-3 (0-1)

Balmazújváros, 1500 néző, v.: Vad II.

gólszerzők: Gazdag (35.), Lanzafame (49., 11-esből), Eppel (71.)

sárga lap: Pogacsics (48.), illetve Lanzafame (22.), Gazdag (29.)

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő:

Pogacsics – Habovda, Rus, Póti, Uzoma – Zsiga (Rácz, 69.), Sigér (Batarelo, 69.), Haris, Maiszuradze (Vólent, 55.), Vajda – Arabuli

Budapest Honvéd:

Gróf – Latifu (Villám, 89.), Lovric, Baráth, Holender – Gazdag (Laczkó, 78.), Kamber, Pölöskei – Lanzafame, Eppel, Banó-Szabó (Herjeczki, 86.)

Fotó: Égerházi Péter Fotó: Égerházi Péter ©

A Honvéd kezdte jobban a találkozót, amit az is jelzett, hogy Holender egy szép egyéni akció végén a keresztlécet találta el. A vendégek mezőnyfölénye ellenére a hazaiaknak is akadt lehetőségük, egy ízben Arabuli a kapufára fejelte a labdát. A játékrész közepén kissé visszaesett a tempó, az első gól mégis ekkor született, ugyanis Gazdag távolról hatalmas gólt lőtt.

A második félidő Gróf bravúrjával indult, alig pár perccel később pedig a Honvéd megduplázta előnyét büntetőből. Ezt követően hitehagyottá vált a hajdúsági gárda, így a kispestiek sokat birtokolták a labdát és veszélyesen futballoztak, ennek eredményeként a gólkirály Eppel végérvényesen eldöntötte a három pont sorsát. A hátralévő időben a Honvéd visszahúzódott, csak az eredmény tartására törekedett, de a Balmazújvárosnak a szépítő gól sem jött össze. Ehhez Vajda szabadrúgásakor járt a legközelebb, amikor a labda a keresztlécen csattant.

– MTI –