Labdarúgó NB I – Sima fehérvári siker a dobogósok csatájában

Székesfehérvár – A második helyen álló MOL Vidi magabiztosan, 2-0-ra nyert a harmadik Budapest Honvéd ellen Székesfehérváron, a MOL Aréna Sóstóban, a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának záró mérkőzésén.

OTP Bank Liga, 16. forduló:

MOL Vidi FC – Budapest Honvéd FC 2-0 (1-0)

Székesfehérvár, 4699 néző, v.: Kassai

gólszerző: Juhász R. (18.), M. Scepovic (63.)

sárga lap: Huszti (21.), Milanov (24.), Hadzic (92.), illetve Danilo (30.), Baráth (38.), Kamber (52.), Kukoc (54.)

Vidi:

Kovácsik – Nego, Juhász R. (Tamás K. 78.), Fiola, Stopira – Nikolov, Hadzic, Pátkai – Huszti, Milanov (Kovács I. 67.) – M. Scepovic (Hodzic 86.)

Honvéd:

Gróf – Baráth, Kamber, Skvorc – Heffler T., Gazdag (Banó-Szabó 75.), Hidi, Nagy G., Holender – Danilo (Kukoc 46.), N’Gog (Tischler 69.)

Nagy lendülettel kezdtek a csapatok, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A Vidi a 18. percben került előnybe, amikor Huszti Szabolcs sarokrúgása után Juhász Roland csúsztatott nyolc méterről Gróf Dávid kapujába. A folytatásban egyre jobban átvette a mérkőzés irányítását a hazai csapat. A Honvéd kevés helyzetet dolgozott ki a szünetig, így egygólos fehérvári előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A szünet után jóval többet birtokolta a labdát a fővárosi gárda, ám ismételten a Vidi szerzett gólt. Loic Nego hajszálpontos centerezése nyomán Marko Scepovic perdített a vendégkapuba. A Honvéd nagy energiákat mozgósított a szépítés érdekében, ami a 82. percben majdnem összejött: Tonci Kukoc szögleténél Baráth Botond került helyzetbe, de a labda éppen Kovácsik Ádámhoz pattant. A hosszabbítás második percében ismét a fehérvári hálóőrnek kellett nagyot védenie, ezúttal Holender Filip szabadrúgását fogta a gólvonal közelében.

A mérkőzés összképe alapján megérdemelten győzött a MOL Vidi, amely ezzel megerősítette második helyét, három pont előnyre tett szert a Honvéddal szemben és öttel áll a listavezető Ferencváros mögött.

– MTI –