Labdarúgó NB I – Rekordelőnnyel zárt a Haladás otthonában diadalmaskodó Ferencváros

Akt.:
Sopron, 2016. április 30. A ferencvárosi Varga Roland (k) gólt szerez a Haladás játékosai, Király Gábor (b) és Kovács Lóránt (j) között a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Szombathelyi-Swietelsky Haladás - Ferencváros mérkőzésen Sopronban 2016. április 30-án.
Sopron, 2016. április 30. A ferencvárosi Varga Roland (k) gólt szerez a Haladás játékosai, Király Gábor (b) és Kovács Lóránt (j) között a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Szombathelyi-Swietelsky Haladás - Ferencváros mérkőzésen Sopronban 2016. április 30-án. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Sopron – A bajnoki címét már korábban biztosító Ferencváros 1-0-ra legyőzte a pályaválasztó Szombathelyi Haladást Sopronban, a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában, szombaton.

Thomas Doll együttese történelmi rekordot jelentő 21 pontos előnnyel zárt a tabella élén, a korábbi csúcsot az MTK tartotta, amely az 1998/99-es idényben 19 ponttal szerzet többet a második helyezettnél.

A szombathelyi együttesnek megszakadt a hat mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozata, s ugyan volt rá esélye, de nem tudta elérni a nemzetközi kupaindulást érő negyedik helyet.

A Ferencváros 2013 óta nem kapott ki a Haladástól, vendégként 2012. március 25. óta veretlenek a szombathelyi együttessel szemben.

OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló:

Szombathelyi-Swietelsky Haladás – Ferencváros 0-1 (0-1)

Sopron, 4137 néző, v: Andó-Szabó

gólszerző: Kovács L. (31., öngól)
sárga lap: Kovács L. (51.), Halmosi (67.), Bosnjak (82.), S. Wils (88.), illetve Gyömbér (66.), Gera (88.)

Haladás:

Király – Schimmer, Jánvári, Iszlai, Bosnjak – S. Wils, Kovács L., Németh M. (Medgyes, 75.) – Williams, Gaál (Nagy P., 81.), Halmosi (Gyürki, 86.)

Ferencváros:

Dibusz – Ramírez, Nalepa, Pintér Á., Leandro – Varga R. (Lamah, 65.), Hajnal (Nagy Do., 65.), Gyömbér, Gera, Radó (Sesták, 74.) – Böde

A mérkőzés elejétől a Ferencváros volt fölényben, a fővárosi zöld-fehérek több veszélyes akciót is vezettek. Ennek ellenére egy Haladás-futballista volt eredményes a 31. percben, igaz, Kovács Lóránt a saját kapujába talált be, mivel szerencsétlenül ért bele a keresztbe passzolt labdába. A szombathelyiek még a játékrész lefújása előtt próbáltak egyenlíteni, de nem jártak sikerrel.

A fordulás után is a Ferencváros volt a kezdeményezőbb, a Haladás nem tudott mit kezdeni riválisával, amely többször eljutott helyzetig, s egyszer Király bravúrjára is szükség volt ahhoz, hogy a pályaválasztók hátránya ne duplázódjon meg.

A hajrában nem változott a meccs képe, s a Ferencváros megérdemelten vitte el a három pontot.

– MTI –