Helyi közélet

2011.09.29. 17:06

Hajrá csodás Diósgyőr, és MDF konec

Miskolc - A<a href="http://www.boon.hu/miskolc/beket-vietnamnak-a-legregebbi-miskolci-falfirkak/1729017"> régi miskolci falfirkák</a>at kutatva újabb gyöngyszemeket sikerült lencsevégre kapnunk a borsodi megyeszékhelyen.

Miskolc - A régi miskolci falfirkákat kutatva újabb gyöngyszemeket sikerült lencsevégre kapnunk a borsodi megyeszékhelyen.Sajnos kedvenceink, a "Kupak Joli rabló", a "Jasms Bond", vagy éppen az Erzsébet téri "Váczi Béla" feliratok már eltűntek, azonban így is akad még néhány olyan miskolci falfirka, amelyet talán érdemes megörökíteni az utókornak. Ilyen például a Felső-majláthi kisbolt vörös téglás oldalán található "Munkát, kenyeret, MDF konec" mű. Nyilván a szerző a 90-es évek elején nem tudhatta, hogy a rendszerváltó demokrata fórum tényleg megszűnik majd , ám írásának első része ma is aktuális.

A Győri kapuban az "Edda Művek" és "Kör" feliratokra bukkanhatunk. Ha a Kör című slágere gondolunk, akkor elképzelhető, hogy az 1980-as évek végén született a nem túl feltűnő Edda imádat ezen gyöngyszeme. Nagy kedvencünk, a Szinva ABC szomszédságában található a Vörösmarty utcán: "Hajrá csodás Diósgyőr", hirdeti a felfújt szöveg.

"Vadkörtézni mentem"

A mondanivaló nagyon aktuális! Onnan nem messze a "Rude Boys" (egykori diósgyőri szurkolói csoport), az "ETA" (30 évvel ezelőtti pesti punk banda), az "Ápolók" (egykori miskolci zenekar) és természetesen "Sex Pistols" feliratokra is lelhetünk, ha keresünk.

A végére egy Testvérvárosok utcai "közleményt" hagytunk, mely szerint "Vadkörtézni mentem. Süsü". Van a falon egy Balu felirat is, de nem tévedünk, ha azt mondjuk, hogy az később került az Avasalján található panel bejáratának tövébe.

(JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában