Labdarúgó NB I – “Polgármesterek a fociért” az Újpest-Ferencváros derbi előtt

  Budapest, 2012. május 10., csütörtök (MTI) – “Polgármesterek a fociért” címmel találkozott egymással Wintermantel Zsolt, Újpest, illetve Bácskai János, Ferencváros polgármestere csütörtökön a Szusza Ferenc Stadionban azzal a céllal, hogy békés szurkolásra buzdítsák a szombati NB I-es derbire kilátogató szurkolókat.

“Mindketten rajongunk a fociért, a férfias, de sportszerű játékért, és mindketten azt akarjuk, hogy a magyar labdarúgás mielőbb visszanyerje régi rangját, a hazai mérkőzések ismét igazi ünnepet és örömteli családi programot jelentsenek. Ennek érdekében új hagyományt kívánunk teremteni tavalyi kezdeményezésünkből, ami nagy siker volt” – áll a két polgármester által közösen kiadott közleményben.
“Minden újpesti és ferencvárosi drukkert arra kérünk, jöjjenek el, legyünk mi sokkal többen, mint azok, akik nem a futball szeretetéért mennek a meccsekre” – tették hozzá.
A sajtótájékoztatón a futballszakmát két korábbi válogatott védő, újpesti részről Szlezák Zoltán, míg ferencvárosi oldalról Dragóner Attila képviselte.
“Jó pár ilyen derbin vettem részt. Magyarországon ennek a két csapatnak a játékára kíváncsiak a legtöbben” – mondta Szlezák, aki legszebb emlékeként egy Szuperkupa-döntőt emlegetett fel, ugyanis a siker mellett ekkor volt először a lila-fehérek csapatkapitánya is.
“A legutolsó itteni győzelmünk jut eszembe, ami már elég régen, tizenegy éve volt, ráadásul gólt szereztem – nyilatkozta Dragóner Attila. – Nagyon bízom benne, hogy újra el tudjuk majd vinni a három pontot.”
A sajtótájékoztatót követően az újpesti és a ferencvárosi önkormányzat csapatai – kiegészülve egy-két futballistával – kétszer tízperces futballmérkőzésen találkoztak egymással a Szusza Stadionban.
A 210. Újpest-Ferencváros derbit szombaton 15 órától rendezik. Az eddigi 209 bajnoki mérkőzésen 59 Újpest-győzelem, 56 döntetlen, valamint 94 ferencvárosi siker született, gólkülönbségünk 298-400.Sporthírek