Labdarúgó NB I – Pakson is kikapott az újonc Békéscsaba

Paks, 2015. július 25., szombat (MTI) – A Paks 4-0-s győzelmet aratott újonc vendége, az így két vereséggel rajtoló Békéscsaba felett a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 2. forduló:

Paksi FC-Békéscsaba 4-0 (1-0)

Paks, 1500 néző, v.: Erdős

gólszerző: Gévay (9., 73.), Balázs Zs. (80.), Szakály D. (91., 11-esből)
sárga lap: Korudzsijev (86.), Szalai D. (91.)

Paksi FC:

Molnár P. – Kulcsár D., Gévay, Lenzsér, Szabó J. – Kesztyűs, Kecskés (Szakály D., 78.), Bertus – Könyves (Balázs Zs., 78.), Fröhlich (Kővári, 62.), Bartha

Békéscsaba:

Mursits – Bényei, Balog Zs., Bagi, Koszó, Guaru (Szalai D., 79.) – Spitzmüller, Laczkó, Korudzsijev – Birtalan (Punosevac, 60.), Viczián (Szilágyi P., 82.)

A rekkenő hőség ellenére jó iramban kezdődött a mérkőzés, amelyen a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést és első komolyabb lehetőségüket gólra váltva megszerezték a vezetést. A bekapott gól kissé megfogta az újoncot, de vezetése birtokában a Paks sem diktált óriási tempót, azaz kissé visszaesett a színvonal. A szünetig meddő mezőnyfölényben játszott a zöld-fehér gárda.

A folytatásban sem változott a játék képe, a paksiak irányítottak, a vendégek pedig többnyire védekeztek, igaz így is akadt egyenlítési lehetőségük. A hazaiak aztán Gévay Zsolt második találatával eldöntötték a három pont sorsát. A hajrára szétesett a lila-fehér gárda, így a csereként beállt Balázs Zsolt és Szakály Dénes is eredményes volt. A Paks megérdemelten aratott magabiztos győzelmet.

– MTI –