Labdarúgó NB I – Paksi győzelem a Vasas vendégeként

Budapest – A Vasas 3-0-ás vereséget szenvedett a vendég Pakstól a Szusza Ferenc Stadionban a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában, szombaton. Az angyalföldiek ezzel végérvényesen kiszálltak a bajnoki címért folyó versenyfutásból, s ha a Ferencváros győz az MTK otthonában, a dobogóról is leszorulnak.

OTP Bank Liga, 30. forduló:

Vasas-Paksi FC 0-3 (0-1)

Szusza Ferenc Stadion, v.: Vad II.

gólszerzők: Lenzsér (8.), Bartha (83.), Hahn (93.)
sárga lap: Ristevski (30.), Korcsmár (54.), illetve Gévay (28.), Kulcsár (31.)

Vasas:

Nagy G. – Korcsmár (Vida, 56.), Vaskó, Ristevski – Kleisz, Berecz, Manjrekar, Hangya (Pavlov, 78.) – Ádám (Kulcsár T., a szünetben), Saglik, Remili

Paksi FC:

Molnár P. – Kulcsár D., Gévay, Lenzsér, Báló – Papp – Szakály D. (Hahn, 81.), Bertus, Hajdú, Bartha (Daru, 90.) – Haraszti (Koltai, 76.)

Már a harmadik percben vezetést szerezhetett volna a vendégcsapat, de Haraszti nagy helyzetben hibázott. Ezzel együtt is megszületett a korai paksi gól, egy szöglet után Lenzsér fejelt közvetlen közelről a hálóba. Ezt követően a Vasas lépett fel támadólag, több nagy helyzetet is kialakított, de egyikkel sem tudott élni.

A fordulást követően a Vasas megpróbálta beszorítani ellenfelét, ez viszont a tolnaiaknak adott területet veszélyes kontrákra. A Paks Haraszti révén már ekkor megnyerhette volna a meccset, de a csatár újabb nagy lehetőséget puskázott el. Ezután a Vasas pillanatai következtek, ám előbb Gévay vetődött bele egy ígéretes angyalföldi lövésbe, majd Saglik hatalmas helyzetben durrantott fölé.

A játék képe újra fordult: a következő percekben Nagynak kellett több védést bemutatnia a hazai kapu előtt. Kevéssel később a sokadik kontratámadást már eredményesen fejezték be a vendégek, ezzel eldöntötték a három pont sorsát. A ráadásban Hahn állította be a végeredményt.

– MTI –