Labdarúgó NB I – Pacsi irányításával először győzött a Haladás

Sopron – A Haladás szombaton 1-0-ra legyőzte a vendég Újpestet Sopronban a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.

A szombathelyiek új vezetőedzője, Pacsi Bálint először vezette sikerre csapatát, miután múlt heti bemutatkozásakor együttese kikapott az éllovas Videotontól.

OTP Bank Liga, 9. forduló:

Swietelsky Haladás-Újpest FC 1-0 (0-0)

Sopron, 1710 néző, v.: Erdős

gólszerző: Williams (52.)
sárga lap: Saletros (36.), Windecker (72.)

Swietelsky Haladás:

Király – Polgár, Wils, Jagodics, Bosnjak – Jancsó (Kiss. T., 31.), Németh Má. (Halmosi, 63.), Tóth M. – Kovács L., Williams (Martinez, 70.), Ramos

Újpest FC:

Pajovic – Szűcs K., Litauszki, Kálnoki Kis, Mohl – Windecker, Saletros (Nwobodo, 77.) – Simon K. (Tischler, 83.), Nagy D., Pauljevic (Angelov, 62.) – Novothny

Az első félidőben szinte kizárólag a két 16-os között zajló mezőnyjátékot láthatott a közönség. A csapatok még lövésig sem igen jutottak, nemhogy gólhelyzet kialakításáig. Sok volt a pontatlanság, így egyik gárda sem tudta huzamosabb ideig birtokolni a labdát.

A második félidőre a Haladás sokkal elszántabban jött ki, több távoli lövéssel próbálkozott, melyek közül egynél Pajovicnak védenie is kellett, majd egy bal oldali akció végén vezetéshez jutottak a szombathelyiek. A gól alaposan felrázta a fővárosiakat, akik sokat támadtak az egyenlítés érdekében, de csak lesgólig jutottak, így pont nélkül távoztak Sopronból.

– MTI –