Labdarúgó NB I – Ötgólos meccset nyert meg Mezőkövesden az MTK

Akt.:
Mezőkövesd – Az MTK 3-2-re győzött a Mezőkövesd vendégeként szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában.

A fővárosi együttes két vereség után nyert ismét, idegenben pedig előzőleg sorozatban háromszor kapott ki.
A Mezőkövesd nyeretlenségi szériája folytatódott, Kuttor Attila együttese immár egymás után a hatodik bajnoki meccsén nem tudott győzni, a mérlege ezeken az összecsapásokon három-három döntetlen és vereség.

OTP Bank Liga, 20. forduló:

Mezőkövesd-Zsóry FC – MTK Budapest 2-3 (1-1)

Mezőkövesd, 1380 néző, v: Berke
gólszerző: Drazic (28.), Vajda (47.), illetve Katona (32.), Kanta (65.), Vass P. (78.)
sárga lap: Szalai A. (25.), Pillár (50.), Cseri (54.), Vadnai (64.), illetve Lencse (34.), Vass Á. (62.)

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas D. (Silye, a szünetben), Pillár, Szalai A., Vadnai – Meszhi, Bertus – Molnár, Pekár (Vajda, a szünetben), Cseri (Koszta, 80.) – Drazic

MTK: Kicsak – Katona, Gengeliczki, Szelin, Deutsch – Vass Á. – Vass P. (Schön, 91.), Bognár, Vogyicska (Kanta, 60.), Kulcsár (Torghelle, 70.) – Lencse

A találkozó elején jellemzően a kövesdi térfélen volt a labda, de aztán ahogy telt az idő, bátrabbá vált a hazaiak játéka, ez pedig hamarosan góllá érett. A vezetés megszerzése után azonnal visszahúzódott saját kapuja elé a vendéglátó együttes, de az MTK-nak csupán négy percre volt szüksége ahhoz, hogy egy jól helyezett lövéssel kiegyenlítsen. A szünetig aztán a Mezőkövesd volt aktívabb, de a játékrész végéig újabb gól nem született.

Fordulás után a kettős cserével frissítő hazaiak azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést, hamar újra betaláltak, a következő jó húsz percben pedig a sárga lapokat érő szabálytalanságok akasztották meg gyakran a játék ritmusát. A fővárosi kék-fehérek a félidő derekához közeledve sikerrel fejeztek be egy akciót, és bő negyedóra múlva ismét gólt szereztek, ezzel először vezettek a mérkőzésen. A hátralévő nagyjából 15 percben az MTK nem engedte kibontakozni a hazaiakat, sőt, egészen a lefújásig kezdeményezőbb maradt, így végül megérdemelten vitte el a három pontot Mezőkövesdről.

MTI