Labdarúgó NB I – Nyert a Siófok, tíz éve veretlen az Albert Stadionban

Budapest, 2012. május 19., szombat (MTI) – A Siófok 1-0-ra nyert a Ferencváros vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának szombati mérkőzésén. A fővárosi gárda hazai környezetben közel tíz éve nem győzte le a Balaton-parti együttest.

Mindkét oldalon több lehetőséget láthatott az a körülbelül hatezer néző, akik ingyen tekinthették meg a találkozót – a bevételkiesés egy részét a ferencvárosi futballisták fizetéséből fedezték, ugyanis a vezetőség ezzel büntette a játékosokat a Pápa elleni hazai vereséget követően. Az első félidőben a Balaton-partiak álltak közelebb gólszerzéshez, de Haraszti lövése a kapufán csattant.

A fordulást követően visszaesett a színvonal, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. A hajrában a Siófok egy kontra végén Simon révén megszerezte a vezetést, ezzel pedig el is döntötte a találkozót.

A zöld-fehérek legutóbb 2002. október 25-én diadalmaskodtak saját pályájukon a Siófok felett.

OTP Bank Liga, 29. forduló:
Ferencváros-FGSZ Siófok 0-1 (0-0)
———————————
Albert Stadion, 6000 néző, v.: Szilasi
gólszerző: Simon A. (86.)
sárga lap: Jovanovic (41.), Júnior (54.), Klein (72.) illetve Haraszti (40.), Egerszegi (48.), Ribánszki (93.)

Ferencváros:
————
Jova – Fülöp N., Balog Z. (Lisztes, 64.), Klein, Sváb – Júnior, Jovanovic, Holman (Beliczky, 61.) – Simic (Rósa D., 78.), Oláh, Pölöskey

Siófok:
——-
Ribánszki – Mogyorósi, Lengyel D. (Fehér Zs., 56.), Fejes, Nyári – Pál Sz., Kecskés, Egerszegi (Eugene, 67.), Kanta Sz. (Sowunmi, 77.) – Haraszti, Simon A.

– MTI –