Labdarúgó NB I – Nyert a Pápa, ezzel kiesett a Vasas

Pápa, 2012. május 12., szombat (MTI) – A Pápa hazai pályán egygólos győzelmet aratott a Kecskemét felett a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának utolsó szombati mérkőzésén, ez pedig azt jelenti, hogy a sereghajtó Zalaegerszeg mellett a Vasas búcsúzik az élvonaltól.

A pápaiak győzelmükkel előreléptek a 13. helyre, az utolsó előtti Vasas hátránya így két fordulóval a bajnokság vége előtt behozhatatlan hétpontosra nőtt a 14. Kaposvárral szemben.

OTP Bank Liga, 28. forduló:

Lombard Pápa Termál FC-Kecskeméti TE 1-0 (0-0)

Pápa, 1000 néző, v.: Iványi
gólszerző: Lovrencsics (73.)
sárga lap: Rodenbücher (50.), illetve Bertus (68.)

Pápa: Szűcs L. – Horváth L., Tóth G., Rodenbücher, Németh M. – Farkas A., Gyömbér, Inutile (Quintero, 57.) – Arsic (Dóczi, 81.) – Lovrencsics, Seye (Présinger, 86.)

Kecskemét: Antal – Koszó, Póti, Varga R., Forró (Puskás, 90.) – Pekár (Bertus, 60.), Cukic, Litsingi, Savic – Tököli, Lencse

Ítéletidőben kezdődött a mérkőzés, amelyen a hazaiak két ziccert elhibáztak, míg a Kecskemétnek igazi gólszerzési lehetősége ebben a játékrészben nem volt.

A második félidőben mindkét csapat előtt több nagy helyzet adódott, amelyből a Pápa jött ki jobban azzal, hogy Lovrencsics egy lehetőséget kihasznált, s ezzel benntartotta csapatát az élvonalban.

– MTI –