Labdarúgó NB I – Nem bírt egymással az MTK és a Diósgyőr

Dunaújváros – Nem hozott gólt a második helyen álló MTK Budapest és a vendég Diósgyőr dunaújvárosi összecsapása a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának szombati játéknapján.

A fővárosiaknak ez volt a negyedik hazai meccsük a Fejér megyei városban, és most először nem gyűjtötték be a három pontot, míg a miskolciak négy bajnoki találkozó óta veretlenek.

OTP Bank Liga, 27. forduló:

MTK Budapest-Diósgyőri VTK 0-0

Dunaújváros, 1000 néző, v.: Berke

MTK Budapest:

Hegedüs – Poór, Baki, Grgic, Vadnai – Hajdú (Deutsch, 86.), Bese, Thiam, Kanta, Gera D. (Vogyicska, 92.) – Nikacs (Varga Sz., 53.)

Diósgyőri VTK:

Rados – Okuka, Lipták, Kovács G., Nemes – Elek, Nikházi (James, 71.), Egerszegi, Koman, Bognár (Novothny, 61.) – Bacsa (Ternován, 91.)

A vendégek nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, de nem sikerült előnyhöz jutniuk, majd negyedóra elteltével kiegyenlítettebbé vált a játék, ekkor az MTK előtt is adódott néhány lehetőség. Az első félidő hajrája ismét a Diósgyőré volt, Hegedüsnek többször is nagyot kellett védenie, a játékrész legnagyobb helyzetét mégis a fővárosiak hagyták ki Nikac révén, aki közelről emelt a kapu mellé közvetlenül a szünet előtt.

A második félidő ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt: Nikac rontott nagy helyzetben. Ezt leszámítva viszont kevesebb veszélyes helyzet alakult ki a kapuk előtt, noha továbbra is a miskolciak futballoztak enyhe mezőnyfölényben és támadóbb szellemben. A hajrában úgy tűnt, mindkét fél megelégszik az egy ponttal, s nem is született találat a lefújásig.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s