Labdarúgó NB I – Nem bírt egymással a Haladás és az Újpest

Szombathely – Az Újpest 1-1-es döntetlent ért el a Swietelsky Haladás otthonában szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában.

Az új stadionjukban változatlanul veretlen szombathelyiek egy esetleges győzelemmel nagy lépést tettek volna a bennmaradás felé, így azonban a hátralevő két fordulóban továbbra is élvonalbeli tagságuk meghosszabbításáért kell harcolniuk.

A lila-fehérek – akik szerdán a Puskás Akadémiával játszanak a Magyar Kupa döntőjében – még mindig versenyben vannak a harmadik helyért.

OTP Bank Liga, 31. forduló:

Swietelsky Haladás-Újpest FC 1-1 (1-0)

Szombathely, 5882 néző, v.: Erdős

gólszerzők: Németh Má. (9.), illetve Zsótér (49.)
sárga lap: Litauszki (37.), Kálnoki-Kis (82.)

Swietelsky Haladás:

Király – Schimmer (Jancsó, a szünetben), Wils, Kolcák, Bosnjak – Grumic – Mészáros K. (Medgyes, 9.), Németh Má. (Ramos, 58.), Rácz, Jagodics – Williams

Újpest FC:

Pajovic – Balázs, Kálnoki-Kis, Litauszki, Mohl (Szűcs, 33., Cseke, 78.) – Nwobodo, Sankovic – Pauljevic, Onovo, Zsótér (Tischler, 86.) – Novothny

Mindössze kilenc perc telt el a találkozóból, amikor előnybe került a hazai csapat, ez pedig alapjában határozta meg az első félidőt. Az újpestiek szinte végig fölényben futballoztak az első negyvenöt percben, de a házigazdák a vezetés birtokában nem is erőltették a támadásokat, és higgadtan védekeztek.

A fordulást követően gyorsan egyenlített az Újpest, Zsótér Donát szépségdíjas kapufás góllal egalizált. A játékrész közepén Novothny Soma fordíthatott volna, de a veterán Király Gábor hárított. Az utolsó percekre megélénkült a találkozó, a 87. percben Ramos – illetve a kipattanóból Williams – révén úgy tűnt, a meccslabdát a Haladás rontotta el. Nem sokkal később viszont Tischler Patrik lábában maradt az újpesti győztes gól, igaz, a kipattanót Novothny befejelte, de a játékvezető les miatt nem adta meg a találatot.

– MTI –