boon-sportoldal

2012.04.16. 10:19

A „Gepárdok” űzték leggyorsabban a „Bonifácot”

Miskolc - A fővárosi ELTE-BEAC hallgatói nyerték meg a XXII. Bosch-Szarvasűzők Egyetemi Főiskolai Váltófutás abszolút versenyét, de a Miskolci Egyetem két csapata is az első tízben zárt.

Miskolc - A fővárosi ELTE-BEAC hallgatói nyerték meg a XXII. Bosch-Szarvasűzők Egyetemi Főiskolai Váltófutás abszolút versenyét, de a Miskolci Egyetem két csapata is az első tízben zárt.A Miskolci Egyetem (ME) Diáksportköre, a ME Egészségügyi Kar, Sportlétesítmények és Testnevelési Tanszék, dr. Honfi Lászlónak, az egri Eszterházy Károly Főiskola Testnevelési és Sporttudományi Intézet igazgatójának közreműködésével április 14-én, szombaton  rendezte meg az idei „Bonifác” névre keresztelt  szarvas űzését.

Az Eger-Miskolc közötti, összesen 75 km-es országos versenyt 12 (4 leány és 8 fiú), különböző nehézségű és hosszúságú szakaszra osztották fel. Az egri rajtot, ahol 90 egység kezdőembere sorakozott fel,  követően Felnémet, Szarvaskő, Bélapátfalva, Szilvásvárad,  Kalapati-pihenő, Olaszkapu,  Nagymező, Jávorkút, Lillafüred érintése után érkeztek a futók Miskolcra, a Csanyik-völgy- Királyasztalhoz, majd a Miskolc Városi Sportcsarnok elől kezdhették meg az 5,2 km-es záró-szakaszt, hogy  fergeteges biztatás közepette megérkezzenek a Miskolci Egyetem Sportközpontjában kijelölt célba.

Az abszolút első helyért szinte végig kiélezett küzdelmet folytattak a ,,Gepárdok” és a szegedi „Pajzán Majális” tagjai, az összesítés befejeztével azonban előbbiek több, mint 5 perc előnnyel utasították maguk mögé vetélytársukat. A dobogó harmadik fokát a debreceni színek képviselői a „Tibi é stb.” harcolta ki. A Miskolci Egyetem ,,Vaccsuszirunáj” fantázia nevet viselő együttese nagyszerűen helytállt, a negyedik pozícióban zárt. A házigazda miskolciak Dühös Bocsok” egysége szintén dicséretet érdemel, hiszen ők is követeltek maguknak a TOP 10-ben, nyolcadikként fejezték be az idei váltófutást.

A közös vacsora, majd a Miskolci Egyetem aulájában négy kategóriában megtartott esti ünnepélyes eredményhirdetést követően jöhetett a búcsú-buli, melynek végén idén sem felejtették el megfogalmazni: „Jövőre veletek, ugyanitt!

- SZIS -

 Eredmények

Abszolút: 1. ELTE-BEAC „Gepárdok”, 4:44:46 óra, 2. Pajzán Majális JGYPK-HÖK, 4:49:51, 3. Tibi és stb. – Debreceni Egyetem, 4:53:44, 4. Vaccsuszirunáj-Miskolci Egyetem, 4:57:25, 5. Pécsirókák - Pécsi Tudományegyetem, 5:06:05, 6. Futhattok-Még-Eszterházy Károly Főiskola, 5:20:49. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!