Helyi közélet

2017.05.09. 17:11

Ismét itt a május – itt a Könyvtári Majális

Miskolc - Ismét itt a május – és itt a Könyvtári Majális! A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár immár harmadik alkalommal rendezi meg szombaton Könyvtári Majálisát.

Miskolc - Ismét itt a május – és itt a Könyvtári Majális! A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár immár harmadik alkalommal rendezi meg szombaton Könyvtári Majálisát.

A szervezők kitűnő programokkal várják a családokat a könyvtár népkerti központi épületében és annak környékén.

– Az egyik legnagyszabásúbb tavaszi programunk a Könyvtári Majális – emelte ki a tegnapi sajtótájékoztatón dr. Prokai Margit, a könyvtár igazgatója, aki szerint Miskolc város napjának, május 11-ének is elemévé vált ez a kedvelt programjuk.

Mindig nyitni

– Megnyugtató, hogy a megyei könyvtár a város kulturális életében a szerepét nemcsak hogy őrzi, hanem igyekszik mindig egy lépéssel még inkább nyitni Miskolc lakosai felé – ezt már Papp Ferenc, Miskolc kulturális főreferense mondta. – Mindig szükség van a Gutenberg-galaxisra, és kell egy bázis, kell egy könyvtár, sok könyvtár – ami a városnak is van –, hogy lehessen hová visszanyúlni.

Miklós Katalin, a Gyermekkönyvtár vezetője a programokról beszélt.

Elsőként arról, hogy 10 és délután 5 óra között lehet játszani vagy versenyezni, de természetesen a színpadon lesz zene és próza is. Az biztos, hogy nehéz lesz választani a jobbnál jobb programok közül, hiszen lesz könyvkötészet, szabadtéri kirakójáték, irodalmi Ki mit tud?, Gombóc Artúr-os feladványok. Nem is beszélve a Kolompos együttes koncertjéről vagy Grecsó Krisztián József Attila-díjas költő, író irodalmi délutánjáról.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában