Labdarúgó NB I – Legyőzte a Puskás Akadémia az MTK-t

Akt.:
Dunaújváros, 2016. április 20. A felcsúti Zsidai László és az MTK-s Khaly Iyane Thiam a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában játszott MTK Budapest - Puskás Akadémia mérkőzésen Dunaújvárosban 2016. április 20-án. MTK-Puskás Akadémia 0-1.
Dunaújváros, 2016. április 20. A felcsúti Zsidai László és az MTK-s Khaly Iyane Thiam a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában játszott MTK Budapest - Puskás Akadémia mérkőzésen Dunaújvárosban 2016. április 20-án. MTK-Puskás Akadémia 0-1. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Dunaújváros – A második helyezett MTK Budapest meglepetésre 1-0-ra kikapott az eddigi sereghajtó Puskás Akadémiától a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának szerdai játéknapján.

A mérkőzést a fővárosi csapat ideiglenes otthonában, Dunaújvárosban rendezték. Győzelmükkel a felcsútiak elmozdultak az utolsó helyről.

OTP Bank Liga, 31. forduló:

MTK Budapest-Puskás Akadémia 0-1 (0-1)

Dunaújváros, 521 néző, v.: Vad II
gólszerző: Zsótér (32.)
sárga lap: Hajdú (26.), Kanta (50.), Torghelle (71.), Baki (92.), illetve Zsidai (50.)

MTK:

Hegedüs – Bese, Baki, Poór, Vadnai – Gera D. (Varga Sz., 69.), Vass Á., Kanta, Thiam, Hajdú (Deutsch, 61.) – Nikac (Torghelle, a szünetben)

Puskás Akadémia:

Pogacsics – Pauljevic, Tar, Fiola, Nagy Zs. – Pekár, Zsidai, Sallai (Bacelic-Grgic, 88.), Polonkai, Zsótér (Curko, 82.) – K. Mészáros (Márkvárt, 79.)


A kezdés előtt a hétfőn elhunyt olimpiai bajnok labdarúgóra, Szarka Zoltánra emlékeztek a játékosok és a szurkolók.

A felcsúti együttes, amelynél szombaton edzőt váltottak – Robert Jarni helyét az idény végéig Szíjjártó István vette át -, a meccs elején átengedte a kezdeményezést az MTK-nak, fél óra elteltével azonban egy kiváló kapáslövéssel megszerezte a vezetést. A gól után a vendégek az előny megőrzésére törekedtek, a fővárosi kék-fehérek pedig hajtottak az egyenlítésért, de a szünetig ez nem sikerült nekik.

Fordulás után előbb megint az MTK futballozott fölényben, majd a Puskás Akadémia ritmust váltott, két helyzete is volt, de aztán újra átadta az irányítást ellenfelének. A hajrához közeledve egyre inkább erősödött a fővárosi együttes nyomása, viszont a felcsútiak jutottak el – szerencsés körülmények között – egy kapufáig. Az MTK a lefújásig már nem tudta feltörni a rivális védelmét, így meglepetésre pont nélkül maradt a sereghajtó pozíciójából ezzel a sikerrel elmozduló Puskás Akadémiával szemben.

– MTI –