Labdarúgó NB I – Lázok góljával győzött az Újpest

Budapest, 2016. július 30. A paksi Haraszti Zsolt (k), valamint az újpesti Mohl Dávid (b) és Kálnoki Kis Dávid (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott Újpest FC - Paksi FC mérkőzésen az Illovszky Rudolf Stadionban 2016. július 30-án.
Budapest, 2016. július 30. A paksi Haraszti Zsolt (k), valamint az újpesti Mohl Dávid (b) és Kálnoki Kis Dávid (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 3. fordulójában játszott Újpest FC - Paksi FC mérkőzésen az Illovszky Rudolf Stadionban 2016. július 30-án. - © MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Budapest – Az Újpest 1-0-ra legyőzte a Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának szombati játéknapján, az angyalföldi Illovszky Stadionban.

OTP Bank Liga, 3. forduló:

Újpest FC-Paksi FC 1-0 (1-0)

Illovszky Stadion, 1400 néző, v.: Pintér

gólszerző: Lázok (12.)

sárga lap: Nagy T. (9.), Balázs B. (69.), illetve Balázs Zs. (88.)

kiállítva: Bartha (93.)

Újpest:

Balajcza – Nagy T., Kecskés Á., Kálnoki-Kis, Mohl – Sankovic (Pávkovics, 88.), Cseke – Andric, Balázs B. (Tóth P., 75.), S. Diarra – Lázok (Windecker, 54.)

Paks:

Kemenes – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Baló – Papp K.- Szakály D., Kecskés T. (Balázs Zs., 88.), Bertus (Hahn, 61.), Bartha – Haraszti (Jelena, 66.)


Újpesti akciókkal kezdődött a mérkőzés, és a fővárosiak már a 12. percben gólra váltották fölényüket, ugyanis Mohl Dávid beadása után Lázok János a kapuba fejelte a labdát. A csatár több mint egy évvel ezelőtt, tavaly július 18-án volt legutóbb eredményes az élvonalban. A folytatásban is inkább az Újpest kezdeményezett, majd a játékrész hajrájában a paksiaknak is akadtak kisebb lehetőségeik, de újabb gól egyik oldalon sem született.

A második felvonás eleje kiegyenlített játékot hozott, a 60. percben Nemanja Andric révén nagy helyzetet hibázott az Újpest, amely egy ideig a továbbiakban is veszélyesebben futballozott. A végjátékban a tolnaiak törekedtek az egyenlítésre, ám lehetőségeik ekkor is kimaradtak, így az Újpest megszerezte első pontjait az új szezonban. A Paks továbbra is nyeretlen.

– MTI –