Labdarúgó NB I – Lanzafame döntötte el a Ferencváros-Újpest rangadót

Akt.:
Budapest, 2018. szeptember 29. Az újpesti Filip Pajovic (b), Mijusko Bojovic (j) és a ferencvárosi Varga Roland (b2) a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Újpest FC mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2018. szeptember 29-én.
Budapest, 2018. szeptember 29. Az újpesti Filip Pajovic (b), Mijusko Bojovic (j) és a ferencvárosi Varga Roland (b2) a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Újpest FC mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2018. szeptember 29-én. - © MTI Fotó: Czagány Balázs
Budapest – A listavezető Ferencváros közel 21 ezer néző előtt 1-0-ra legyőzte ősi riválisát, az Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójának szombati rangadóján.

Ez volt a két csapat történetének 224. bajnoki összecsapása, a zöld-fehérek immár 102 sikerrel rendelkeznek, 61 döntetlen és 61 vereség mellett.

OTP Bank Liga, 9. forduló:

Ferencvárosi TC-Újpest FC 1-0 (0-0)

Groupama Aréna, 20 675 néző, v.: Andó-Szabó

gólszerző: Lanzafame (58.)
sárga lap: Leandro (38.), Lanzafame (59.), illetve Litauszki (26.)

Ferencvárosi TC:

Dibusz – Lovrencsics G., Blazic, Leandro, Heister – Sigér, Spirovski – Varga R. (Frimpong, 87.), Bőle (Böde, 79.), Petrjak – Lanzafame (Gorriaran, 76.)

Újpest FC:

Pajovic – Pauljevic, Bojovic, Litauszki, Burekovic – Nwobodo, Sankovic (Balázs B., 76.), Onovo, Beridze (Lukács D., 63.) – Zsótér – Novothny

A kezdőrúgás előtt Géczi Istvánra, a Ferencváros legendás kapusára emlékeztek, aki több mint ötszáz mérkőzésen védte a zöld-fehérek kapuját, és tagja volt az 1965-ban VVK-győztes csapatnak is.

A két szurkolótábor gyönyörű, az egész stadiont elborító élőképpel fogadta a csapatokat.

ftc2Az újpesti Mijusko Bojovic (b), Branko Pauljevic (j) és a ferencvárosi Ivan Petrjak (k) a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Újpest FC mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2018. szeptember 29-én | MTI Fotó: Czagány Balázs

A Ferencváros azonnal nekiesett riválisának és Davide Lanzafame révén már a negyedik percben helyzetbe került. A lendület ugyanakkor gyorsan alábbhagyott, az első félidő jelentős részét rengeteg, a szurkolókat is bosszantó technikai hiba és eladott labda jellemezte, emiatt nem igazán alakult ki folyamatos játék. A legnagyobb lehetőséget a lila-fehérek dolgozták ki a 37. percben, gyakorlatilag az első értékelhető újpesti támadás fejeződhetett volna be góllal, de Dibusz Dénes lábbal hárította Zsótér Donát közeli próbálkozását.

A fordulást követően is a hazaiak irányították a mérkőzést, és az 57. percben góllá érett a fölényük: Lanzafame vett le egy beadást nyolc méterre háttal a kapunak, majd fordulásból tekert a hálóba. Az Újpest hátrányban sem tudott újítani, szinte csak a vendég térfélen zajlott a játék. Böde Dániel a pályára lépését követő első labdaérintésből helyzetbe került, de nem tudta lezárni az összecsapást.

Az újpestiek a hajrában sem jelentették veszélyt a hazaiak kapujára, így a Ferencváros magabiztosan tartotta otthon a három pontot.

– MTI –