Labdarúgó NB I – Kuttor paksi döntetlennel debütált a Mezőkövesd élén

Akt.:
Kuttor paksi döntetlennel debütált a Mezőkövesd élén
Kuttor paksi döntetlennel debütált a Mezőkövesd élén - © Fotó: Hetényi Zoltán | nso.hu
Paks/Mezőkövesd – Kuttor Attila pontszerzéssel mutatkozott be a Mezőkövesd kispadján, mivel a borsodiak szombaton 1-1-es döntetlent értek el Pakson a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában.

A vendégek így is 11 forduló óta nyeretlenek az élvonalban, míg a paksiak sorozatban hatodszor nem találtak legyőzőre az NB I-ben.

OTP Bank Liga, 13. forduló:

Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (1-1)

Paks, 1200 néző, v.: Berke

gólszerzők: Simon Á. (17.), illetve Koszta (29.)
sárga lap: Gévay (15.), Simon Á. (47.), illetve Keita (14.), Iszlai (37.), Strestík (61.)

Paksi FC:

Verpecz – Vági, Zachán, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Koltai (Szakály D., 72.), Simon Á., Bertus, Hajdú Á. (Bartha, 62.) – Kulcsár D. (Hahn, 78.)

Mezőkövesd Zsóry FC:

Tujvel – Lázár P., Hudák, Vadnai, Szalai A. – Iszlai, Keita (Tóth B., 68.) – Koszta (Baracskai, 90.), Mlinar, Cseri – Strestík (Veselinovic, 85.)

A mérkőzés elején kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség. A vezetést a valamelyest veszélyesebb Paks szerezte meg egy szögletet követően. A bekapott gól hatására kezdeményezőbb lett a Mezőkövesd, amely kisvártatva egyenlített. A szünetig enyhe mezőnyfölényben futballoztak a vendégek, mégis a hazaiak jártak közelebb a gólhoz, ugyanis Kulcsár a kapufát találta el.

A folytatásban mindkét gárda a biztonságra helyezte a hangsúlyt, így alig akadt lehetőség a csapatok előtt. A játékrész derekától nagyobb sebességi fokozatba kapcsolat a Paks, azonban ezúttal a keresztléc mentette meg a borsodiakat a góltól. Az utolsó negyedórára ismét kiegyenlítetté vált a mérkőzés, így maradt a pontosztozkodás, bár ebben a periódusban a hazaiaknak volt szerencséjük a kapufával.

– MTI –