Labdarúgó NB I – Közel húsz év után diósgyőri siker a Haladás vendégeként

Akt.:
Közel húsz év után diósgyőri siker a Haladás vendégeként
Közel húsz év után diósgyőri siker a Haladás vendégeként - © Fotó: Homoky György
Miskolc/Sopron – A Diósgyőri VTK 3-0-s győzelmet aratott Sopronban a Swietelsky Haladás vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának szombati játéknapján.

A DVTK 1998 után tudott ismét győzni úgy, hogy a párharcban a szombathelyi csapat volt a pályaválasztó.

OTP Bank Liga, 3. forduló:

Swietelsky Haladás-Diósgyőri VTK 0-3 (0-0)

Sopron, 1544 néző, v.: Farkas Á.

gólszerzők: Tamás M. (61.), Óvári (76.), Busai (88.)
sárga lap: Bosnjak (44.), Grumic (67.), illetve Tóth B. (29.), Szarka (38.), Busai (45.), Ugrai (80.)

Swietelsky Haladás:

Király – Jagodics, Wils, Bosnjak, Polgár – Simon, Kiss B., Tóth M. (Petró, 78.) – Rácz (Grumic, 62.), Williams, Medgyes (Halmosi, 62.)

Diósgyőri VTK:

Rados – Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás M. – Vela, Busai, Tóth B. (Nono, a szünetben), Óvári (Ternován, 87.) – Szarka, Joannidisz (Ugrai, a szünetben)

A Haladás kezdett aktívabban, az első negyedóra után aztán kiegyenlítetté vált a játék. Mindkét kapu előtt adódtak kisebb lehetőségek, de a szünetig egyik csapat sem tudott előnybe kerülni.

A fordulást követően csapkodó, pontatlan játékot láthatott a közönség, majd egy szöglet után váratlanul gólt szerzett a vendégcsapat. Vezetése tudatában magabiztosabbá vált a Diósgyőr, többet birtokolta a labdát, a hajrához közeledve pedig megduplázta előnyét. Az utolsó percekben még egy védhetőnek tűnő, távoli lövésből is betalált a DVTK, amely így idénybeli harmadik idegenbeli meccsén is veretlen maradt, jelenleg hét ponttal áll.

– MTI –