Labdarúgó NB I – Kispesti fordítás és sima győzelem Mezőkövesden

Mezőkövesd – A Budapest Honvéd hátrányról fordítva 5-1-re győzött szombaton a bennmaradásért küzdő Mezőkövesd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában, így megőrizte éllovas pozícióját.

A legutóbbi négy bajnoki mérkőzésen nyeretlen és sorozatban harmadszor alulmaradó hazaiaknál vereséggel mutatkozott be az új vezetőedző, Radványi Miklós.

OTP Bank Liga, 30. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Budapest Honvéd 1-5 (1-0)

Mezőkövesd, 2105 néző, v.: Szabó Zs.

gólszerzők: Kink (17.), illetve Kamber (51.), Lanzafame (66., 88.), Bobál D. (75.), Eppel (84.)
sárga lap: Hudák (12.), Gohér (23.), Vági (45+2.), illetve Nagy G. (14.), Baráth (45+3.), Gróf (82.)

Mezőkövesd Zsóry FC:

Tujvel – Vági, Hudák D., Fótyik, Gohér – Egerszegi, Bacelic-Grgic – Molnár G., Strestík (Baracskai, 80.), Sós – Kink (Veselinovic, 64.)

Budapest Honvéd:

Gróf – Ikenne-King (Villám, 81.), Kamber, Bobál D., Baráth – Hidi (Vasiljevic, 37.) – Holender, Nagy G., Zsótér (Koszta, 85.) – Eppel, Lanzafame

A várakozásoknak megfelelően az első perctől kezdve a bajnoki címért küzdő Honvéd futballozott kezdeményezőbben, ezért váratlan volt, hogy a bennmaradásért harcoló Mezőkövesd az első valamire való támadásából vezetést szerzett. A gólt követően még nyomasztóbbá vált a vendégek fölénye, mert a hazaiak a vezetés birtokában teljesen átadták a területet ellenfelüknek. A kispestieknek több ígéretes helyzetük akadt, de vagy az utolsó passzok, vagy a lövések voltak pontatlanok. A szünet előtt pedig Tujvel védett nagyot Eppel fejesét követően.

A folytatásban sem változott a játék képe, a Honvéd ráadásul hamar egyenlített. Ez még jobban feltüzelte a kispesti játékosokat, egymást követték a veszélyes vendég akciók, de egy gyors ellentámadás végén Egerszegi óriási helyzetben közelről az oldalhálóba lőtt. Ezt azonnal megbosszulta Lanzafame, aki egy szép cselsorozatot követően 13 méterről a jobb felső sarokba csavarta a labdát. A Mezőkövesd nem tudott megújulni, a Honvéd pedig szerette volna végleg eldönteni a három pont sorsát, s ezt végük Bobál csatárokat megszégyenítő egyéni akciójával érte el: a védő balról cselezte magát középre és néhány méterről a bal felső sarokba lőtt. A hátralévő időben a szétesett Mezőkövesd ellen gálázott a fővárosi együttes, amely további két góllal tette magabiztossá idegenbeli sikerét.

– MTI –