Labdarúgó NB I – Kikapott Szombathelyen a Paks

Szombathely, 2015. augusztus 15., szombat (MTI) – A Szombathelyi Haladás egygólos győzelmet aratott a vendég Paksi FC felett a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójának szombati játéknapján.

A Haladás sorozatban negyedik bajnoki találkozóján maradt veretlen.

OTP Bank Liga, 5. forduló:

Szombathelyi Haladás-Paksi FC 1-0 (1-0)

Szombathely, 3148 néző, v.: Erdős

gólszerző: Németh M. (31.)
sárga lap: Martínez (32.), Jagodics (54.), Gosztonyi (77.), T. Wils (88.), illetve Bertus (45.), Papp K. (71.), Kulcsár D. (84.), Gévay (90.)

Szombathelyi Haladás:

Király – Angyal, S. Wils, Jagodics, Bosnjak – Németh M., T. Wils, Martínez (Popin, 85.), Iszlai (Nagy P., 79.), Halmosi (Gosztonyi, 62.) – Ugrai

Paksi FC:

Molnár P. – Kulcsár D., Gévay, Lenzsér, Szabó J. – Kővári (Hahn, a szünetben), Bertus (Fröhlick, 76.), Szakály D., Kesztyűs (Papp K., a szünetben), Bartha – Balázs Zs.

Az első perctől kezdve fölényben futballozott a Haladás, amelyben különösen Martínez játszott veszélyesen. A vendégek egyáltalán nem jutottak el Király kapujáig. A szombathelyiek bő félóra elteltével a vezetést is megszerezték, ezt követően még jobban beszorították ellenfelüket, de a szünetig nem sikerült növelniük az előnyüket.

A folytatásban is a Haladás birtokolta többet labdát, de már korántsem játszott olyan veszélyesen, mint az első játékrészben. Ekkor már jócskán éreztette hatását a rekkenő hőség, mert fásultan futballoztak a csapatok, ezen az ivószünet sem változtatott. Kifejezetten sok volt a játékmegszakítás, ami annyiban a Haladásnak kedvezett, hogy számára megfelelt az eredmény.

– MTI –