Labdarúgó NB I – Kikapott az Újpest a Diósgyőr vendégeként

Akt.:
Miskolc, 2016. július 23. Diósgyőri szurkolók vonulnak a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Újpest FC mérkőzésre a miskolci DVTK Stadionhoz 2016. július 23-án.
Miskolc, 2016. július 23. Diósgyőri szurkolók vonulnak a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Újpest FC mérkőzésre a miskolci DVTK Stadionhoz 2016. július 23-án. - © MTI Fotó: Vajda János
Miskolc – Az Újpest 2-1-es vereséget szenvedett a Diósgyőr otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának szombati játéknapján, a két csapat 100. egymás elleni bajnoki mérkőzésén.

A DVTK legutóbb tíz évvel ezelőtt kezdte két győzelemmel a bajnokságot, és sorozatban hatodszor nyert otthon az Újpest ellen. A fővárosi lila-fehérek ebben a naptári évben változatlanul nyeretlenek idegenben bajnoki meccsen.

OTP Bank Liga, 2. forduló:

Diósgyőri VTK-Újpest FC 2-1 (0-1)

Miskolc, 6381 néző, v.: Vad II

gólszerzők: Oláh B. (52.), Bognár (54.), illetve Andric (28., 11-esből)

sárga lap: Tamás M. (11.), Oláh (14.), Antal (27.), Okuka (28.), Elek (49.), Nikházi (56.), illetve Mohl (11.), Pávkovics (50.)

DVTK:

Antal – Nemes, Tamás, Lipták, Okuka – Elek, Oláh – Nikházi (Eperjesi, 80.), Bognár, Vela (Dausvili, 60.) – Griffiths (Bacsa, 60.)

Újpest:

Balajcza – Mohl, Diarra, Kecskés, Nagy – Pávkovics, Windecker (Bardhi, 59.) – Cseke (Balázs B. 80.), Sankovic, Andric – Angelov (Lázok, 58.)


MTI Fotó: Vajda János

Az első félidő első felében kiegyenlítettnek tűnt a játék, majd az Újpest futballja vált veszélyesebbé, s ez gólt is eredményezett. A DVTK kapusa szabálytalankodott a tizenhatoson belül, Vad II játékvezető ezért büntetőt ítélt, amelyet Andric értékesített. A hazaiak megpróbáltak még egyenlíteni a szünet előtt, de nem igazán jutottak el komoly helyzetig.

A fordulás után elsősorban a DVTK jóvoltából nagy csata alakult ki a pályán, s a diósgyőriek erőfeszítéseit siker kísérte: előbb egyenlítettek, majd két perccel később Bognár jól eltalált távoli lövésével fordítottak is. Az edzők ezután mindkét oldalon cserékkel igyekeztek frissíteni, de a hajráig inkább a komoly küzdelem, mintsem a szép játék dominált. Az utolsó 10 perchez érkezve mindkét oldalon megtörtént a harmadik csere is, s bár a hajrában, sőt szinte az utolsó pillanatban az Újpestnek majdnem sikerült megszereznie egy pontot, Antal nagy védésének köszönhetően nem változott az eredmény.

– MTI –