Labdarúgó NB I – Kikapott az éllovas Honvéd a Diósgyőrtől

Mezőkövesd/Miskolc – Az utolsó előtti Diósgyőr pályaválasztóként fontos három pontot szerzett az éllovas Honvéddal szemben kedden a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában, Mezőkövesden.

A fővárosi csapat az előző két bajnoki találkozón legyőzte a DVTK-t, augusztusban idegenben 3-0-ra, novemberben otthon pedig 2-0-ra nyert.

OTP Bank Liga, 26. forduló:

Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 2-0 (1-0)

Mezőkövesd, 2625 néző, v.: Bognár

gólszerző: Karan (24.), Vela (61.)
sárga lap: Karan (54.), Busai (91.), illetve Vasiljevic (82.), Baráth (89.)

DVTK:

Antal – Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás – Vela, Mevoungou, Nono – Fülöp (Ugrai, a szünetben), Novothny (Tucsa, 92.), Makrai (Busai, 66.)

Budapest Honvéd:

Gróf – Bobál, Kamber, Baráth – Ikenne-King, Gazdag (Koszta, 65.), Hidi (Vasiljevic, 65.), Holender (Tömösvári, 78.) – Zsótér – Eppel, Lanzafame

Élénk iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat nagy lendülettel vetette bele magát a küzdelembe. Inkább a DVTK igyekezett labdát tartani és akciókat vezetni, míg a Honvéd a biztos védekezésre és az ellentámadásokra épített. Előbb a vendégek, majd a hazaiak előtt adódott gólszerzési lehetőség, de Lanzafame és Novothny sem tudta pontosan befejezni az akciót. A félidő derekán Makrai kiugrásánál tisztázott az utolsó pillanatban Bobál, az ezt követő szögletnél azonban Karan a Honvéd kapujába fejelt. A hátrányba került vendégek aktívabbá váltak, többet kezdeményeztek, sok időt töltöttek a DVTK kapuja előtt, de nagy gólhelyzetet nem tudtak kialakítani.

A szünet után visszaállt, de határozottan védekezett a Diósgyőr, bő negyedóra elteltével mégis növelte az előnyét Vela jóvoltából. A Honvéd ezután sem tudott olyan fölényt kialakítani, hogy legyen esélye az egyenlítésre. A hazaiaknál mindenki nagy lelkesedéssel futballozott, nem engedték kibontakozni a fővárosiakat, így megérdemelten szereztek három pontot, melynek komoly szerepe lehet a bennmaradásért zajló küzdelemben.

– MTI –Sporthírek