Labdarúgó NB I – Kihasználta emberelőnyét a Diósgyőr

Diósgyőr, 2014. november 9. A nyíregyházi Koller Krisztián (b) és a diósgyőri Lazar Marjanovic az OTP Bank Liga 14. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Nyíregyháza Spartacus labdarúgó-mérkőzésen a diósgyőri stadionban 2014. november 9-én.
Diósgyőr, 2014. november 9. A nyíregyházi Koller Krisztián (b) és a diósgyőri Lazar Marjanovic az OTP Bank Liga 14. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Nyíregyháza Spartacus labdarúgó-mérkőzésen a diósgyőri stadionban 2014. november 9-én. - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Miskolc, 2014. november 9., vasárnap (MTI) – A Diósgyőr a második félidőben emberelőnyben fordított és 2-1-re nyert a vendég Nyíregyháza ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 14. forduló:

Diósgyőr-Nyíregyházi Spartacus 2-1 (0-1)

Miskolc, 7000 néző, v.: Kassai

gól: Griffiths (60.), Marjanovic (75.), illetve Pákolicz (18.)
sárga lap: Egerszegi (17.), Griffiths (27.), illetve Nagy Z. (37., 47.), Kostic (45.), Fodor (46.), Törtei (89.)
kiállítva: Nagy (47.)

Diósgyőr:

Antal – Okuka, Alves, Kádár, Husic – Gosztonyi (Jenner 79.), Elek, Egerszegi (Takács 57.), Marjanovics – Bacsa (Grumic 35.), Griffiths

Nyíregyháza:

Balogh – Nagy Z., Fodor, Törtei, Jánvári, Szokol – Pákolicz (Gengeliczki 48.), Abdouraman (Huszák 77.), Kostic, Pekár – Koller (Molnár 57.)

Az első félidőben gyorsan vezetéshez jutott a Nyíregyháza, mely a folytatásban keményen és szervezetten védekezett, így sikerült megtartania előnyét a szünetig.

A nagyszerű hangulatú összecsapás második félidejében csakhamar komoly gondban találta magát Mátyus János együttese, ugyanis emberhátrányba került. A lelkes közönségük által támogatott hazaiak mezőnyfölénye ezt követően egyértelműbb lett, negyedóra elteltével egyenlítettek, majd újabb 15 perccel később a vezetést jelentő találatot is megszerezték. A hajrában a tíz emberrel küzdő nyírségieknek már nem volt esélyük az egyenlítésre, így a DVTK mindhárom pontot otthon tartotta.

– MTI –Sporthírek