Labdarúgó NB I – Kétgólos Honvéd-győzelem a fővárosi rangadón

Budapest – A Budapest Honvéd kétgólos győzelmet aratott az Újpest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 2016/17-es idényének szombati nyitónapján.

A találkozó helyszíne az angyalföldi Illovszky Stadion volt, mivel a lila-fehérek otthonát, a Szusza Ferenc Stadiont jelenleg felújítják.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

Újpest FC-Budapest Honvéd 0-2 (0-2)

Illovszky Stadion, 2000 néző, v.: Iványi

gólszerzők: Hidi (5.), Eppel (45.)

sárga lap: Andric (18.), Kecskés (28.), Diarra (58.), Sankovic (79.), illetve Holender (12.), Lovric (89.)

Újpest FC:

Banai – Nagy T., Kecskés, Pávkovics, Mohl – Windecker, Cseke – Andric, Balázs B. (Diarra, a szünetben), Bardhi (Lázok, 61.) – Angelov (Sankovic, 71.)

Budapest Honvéd:

Horváth A. – Botka, Bobál D., Lovric, Hajdú Á. – Gazdag, Kamber, Hidi – Koszta (Kovács D., 84.), Eppel (Vernes, 78.), Holender (Nagy G., 62.)


A kezdés a heves esőzés miatt 15 percet csúszott, s a csapatok erősen felázott talajú, tócsákkal teli pályán kezdhették meg a játékot.

Mindkét fél futballistái sokat csúszkáltak, sok volt a hiba, de összességében a vendégek alkalmazkodtak jobban a körülményekhez. Ezt nemcsak a gólok, hanem a játék képe is igazolta, a Honvéd sokkal több lehetőséget dolgozott ki, míg a másik kapunál az első félidőben gyakorlatilag nem volt helyzet.

A szünet után kiegyenlítettebbé vált a küzdelem, már újpesti helyzeteket is láthattak a nézők, elsősorban a lendületet hozó cseréknek köszönhetően. A hajrában aztán szinte már csak a Honvéd kapuja előtt folyt a játék, de a lila-fehéreknek még a szépítés sem jött össze.

– MTI –