Labdarúgó NB I – Ismét legyőzte a sereghajtót a listavezető FTC

Békéscsaba – Az éllovas Ferencváros egygólos győzelmet aratott szerdán a sereghajtó Békéscsaba otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában.

A két csapat szűk egy hónapja is találkozott egymással ugyanitt, akkor ugyancsak 1-0-ra nyertek a fővárosiak.

OTP Bank Liga, 24. forduló:

Békéscsaba 1912 Előre-Ferencváros 0-1 (0-1)

Békéscsaba, 2400 néző, v.: Pintér

gólszerző: Radó (44.)
sárga lap: Piermayr (32.), illetve Dilaver (93.)

Békéscsaba:

Poleksic – Bényei (Paukner, 84.), Vaskó, Damjanovic, Fabio Guaru – Eccleston (Takács P., 67.), Spitzmüller – Piermayr, Laczkó, Calvente – Punosevac (Birtalan, 76.)

FTC:

Dibusz – Dilaver, Leandro, Cukic, Ramírez – Pintér Á. (Nagy Á., a szünetben), Gera – Lamah (Hajnal, 76.), Trinks (Varga R., 76.), Radó – Böde

A kijelölt játékvezetői csapat tagjai közül hárman a meccsre tartva – vétlen félként – közúti balesetet és sérüléseket szenvedtek. Viszokai László, Oláh Gábor és Becséri Gergely így nem tudta ellátni feladatát, ezért a szövetség játékvezető bizottsága a tartalékok közül kért fel új asszisztenseket. Az eredetileg kijelölt vezetőbíró, Pintér Csaba munkáját ifj. Kormányos Gábor, Szvetnyik Bence, Berger József és Nazsa Tamás segítették a találkozón.

Az első félidő első fele óriási FTC-fölényt hozott, mintegy fél óra után azonban kiegyenlítettebbé vált a játék. A szünethez közeledve kihagytak egy óriási helyzetet a csabaiak, közvetlenül a félidő vége előtt pedig a zöld-fehérek jutottak előnyhöz, miután Radó lecsapott egy levágódó labdára, és a jobb alsó sarokba lőtt.

A fordulás után mindkét oldalon kialakultak kisebb-nagyobb helyzetek, a hajrában pedig mindent megtett az egyenlítésért a hazai csapat – Dibusz többször bravúrral hárított -, de több gól már nem esett.

A listavezető Ferencváros két nyeretlen meccs után győzött ismét, s jelenleg húsz pont előnnyel vezeti a tabellát.

– MTI –