Labdarúgó NB I – Ismét az utolsó pillanatokban szerzett pontot érő gólt a Diósgyőr

Békéscsaba, 2015. szeptember 12., szombat (MTI) – A sereghajtó Békéscsaba hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Diósgyőrrel szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában.

A Békéscsaba több mint tíz éve nem nyert élvonalbeli bajnoki mérkőzést saját közönsége előtt. A Diósgyőr a 88. percben szerezte a döntetlent érő találatot, a legutóbbi fordulóban Bekő Balázs együttese az Újpest ellen az utolsó pillanatokban fordítva diadalmaskodott.

OTP Bank Liga, 8. forduló:

Békéscsaba 1912 Előre SE-Diósgyőri VTK 1-1 (1-0)

Békéscsaba, 1261 néző, v.: Erdős

gólszerzők: Birtalan (18.), illetve Okuka (88.)
sárga lap: Birtalan (43.), Vaskó (47.), Ilizi (78.), Borbély (88.), illetve Lipták (2.), Egerszegi (42.), Grumic (90.), Bacsa (92.)

Békéscsaba:

Ilizi – Bényei, Vaskó, Fehér Zs., Guaru – Borbély, Calvente Criado, Viczián (Szalai D., 82.), Spitzmüller, Laczkó (Szilágyi P., 70.) – Birtalan

Diósgyőr:

Rados – Eperjesi, Lipták, Tamás M., Németh M. – Bacsa, Egerszegi, Bognár, Barczi (Okuka, 60.) – Grumic, Novothny (Takács T., a szünetben)

Hazai viszonylatban kifejezetten jó iramú első negyvenöt percet láthatott a közönség. A találkozó elején a hazaiak támadtak többet, aminek Birtalan Botond fejesgóljával meg is lett az eredménye. A folytatásban a Diósgyőr hajtott az egyenlítésért, de csak helyzetekig jutott Bekő Balázs együttese.

Nem sokkal a fordulást követően akár el is dönthette volna a három pont sorsát a hazai csapat, de a gólszerző Birtalan büntetőt hibázott. Bő negyedórával a vége előtt újra Birtalan volt az egyik főszereplő, ezúttal a kapuba talált, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt. A hajrában a Diósgyőr nagy nyomás alá helyezte riválisát, és akárcsak a legutóbbi fordulóban az Újpest ellen, ezúttal is eredményes volt, így végül egy ponttal gazdagodott.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s