Bulvár, celeb

2011.09.19. 15:34

A Reklámörültek és a Modern család vitte az Emmy-díjat

A sorozatok legjobbjainak járó Emmy-díjakat osztották ki (magyar idő szerint) vasárnap hajnalban a Los Angeles-i ceremóniánián.

A sorozatok legjobbjainak járó Emmy-díjakat osztották ki (magyar idő szerint) vasárnap hajnalban a Los Angeles-i ceremóniánián.

 A Legjobb férfi és női mellékszereplő kategóriájában Julie Bowen és Ty Burrell diadalmaskodott, mindketten az ABC vígjátékának, a Modern családnak (Modern Family) szereplői. Ty Burrell győzelmét előzetesen rengetegen megjósolták, de Julie Bowen sikerére kevesen fogadtak volna. Már meglepetéssel kezdődik a díjátadó!

Hoppá! A Legjobb rendezés és a Legjobb forgatókönyv kategóriában is a Modern Family diadalmaskodott. Név szerint Michael Alan Spiller rendező és a Steven Levitan-Jeffrey Richman forgatókönyvíró páros vehette át a díjat. Eddig négyből négy díjat besöpörtek, erre már biztosan senki nem számított!

A Legjobb férfiszínész Jim Parsons lett, az Agymenőkben (The Big Bang Theory) mutatott teljesítményért söpörhette be a díjat – ahogy tavaly is.

A Legjobb női alakításért járó díjnál is óriási meglepetés. A díjazott Melissa McCarthy, aki a Mike and Mollyban alakított kimagaslót a zsűri szerint – na meg a Koszorúslányokat is ő vitte el a hátán… 

A valóságshow és tehetségkutató műsorok díjazottai 

A Legjobb valóságshow a CBS-en futó The Amazing Race – bár ezt az utóbbi időben már megszokhattuk. Ebben a kategóriában a Legjobb forgatókönyvért járó díjat Jon Stewart vehette át a The Daily Show-ért.

A Legjobb rendező a show műsor, zenés vagy vígjátéksorozat műfajban Don Roy King, a Saturday Night Live alkotója!

A The Daily Show újabb díjat kap, ez lett a Legjobb a show műsor, zenés vagy vígjátéksorozat kategóriában!

Jöhetnek a drámák!

A dráma kategória első díját Jason Katims-nek adják át, a Friday Night Lights – Tiszta szívvel foci forgatókönyvírójának. Nahát.

 

 

A Legjobb női mellékszereplő díját a drámasorozat kategóriában Margo Martindale kapta, A törvény emberében (Justified) nyújtott alakításáért. Margo Martindale bölcsen csak annyit mondott: Van amihez idő kell.

A Legjobb rendezőnek járó díjat ki más kaphatná, mint Martin Scorsese a Gengszterkorzóért (Boardwalk Empire).A Legjobb férfi mellékszereplő díját a Game of Thrones (Trónok harca) törpéje Peter Dinklage kapta! ("Ennek én most nagyon örülök"). Julianna Margulies vehette át a Legjobb női főszereplőnek járó díjat a The Good Wife-ban (A férjem védelmében) nyújtott alakításáért. A Legjobb férfi főszereplő dráma kategóriában Kyle Chandler lett, aki a Friday Night Lights-ban (Tiszta szívvel foci) alakított kimagaslót. Aki mostanában járt moziban, annak a Super 8 című filmből lehet ismerős.

A minisorozatok és a tévéfilmek

A Legjobb forgatókönyvíró ebben a kategóriában Julian Fellowes, a Downton Abbey forgatókönyvírója! A Legjobb női mellékszereplő is a Downton Abbey stábjából került ki. Maggie Smith kapta a díjat! (Hát meg kell hagyni az Emmy méltó példája annak, hogy eyecandyzéssel nem nagyon lehet díjakat nyerni.) A Legjobb férfi főszereplő Barry Pepper, a The Kennedysben nyújtott alakításáért.

A Legjobb rendező Brian Percival (Downton Abbey).

A Legjobb férfi mellékszereplő Guy Pearce, a Mildred Pierceben nyújtott remek teljesítményéért.

A nőknél is a Mildred Pierce diadalmaskodik, Kate Winslet veheti át a Legjobb női főszereplőnek járó díjat! (Kate Winsletnek csak 5 epizódba került az Emmy, de abszolút megérdemelte.)

És most jön a lényeg…

 

A Legjobb mini sorozat a Downton Abbey, amely már a negyedik díját gyűjti be az estén! A Legjobb dráma a Mad Men (Reklámőrültek). Idén sem tört meg “az átok”. A Legjobb vígjátéksorozat pedig a Modern Family, ami szintén nem túl nagy meglepetés az est többi díjazottját elnézve.

Ennyi volt a 63. Emmy-díjkiosztó gála, óriási meglepetésekkel, de azt elmondhatjuk, hogy az összes díj méltó helyére került, hiszen idén is nagyon erős volt a mezőny – szerencsénkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!