Labdarúgó NB I – Hosszabbításban szerzett góllal nyert a DVTK

Miskolc, 2016. március 9., szerda (MTI) – Hosszabbításban esett góllal a Diósgyőr hazai pályán legyőzte a címvédő Videotont szerdán a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában.

A két csapat idénybeli előző két mérkőzését a székesfehérváriak nyerték 2-1-re.

OTP Bank Liga, 24. forduló:

Diósgyőri VTK-Videoton 2-1 (1-1)

Diósgyőr, 3262 néző, v.: Solymosi

gólszerzők: Barczi (33., 11-esből), Novothny (91.), illetve Nego (42.)
sárga lap: Tamás (72.), Novothny (87.), illetve Pátkai (14.), Lang (21.), Suljic (34.), Oliveira (57.), Haraszti (59.), Kovács (74.)

Diósgyőr:

Rados – Okuka, Lipták, Tamás, Nemes – Egerszegi, Elek – Barczi, Koman (James, 81.), Bognár (Novothny, 60.) – Bacsa (Nikházi, 73.)

Videoton:

Kovácsik – Nego, Vinícius, Lang, Stopira – Pátkai – Suljic, Haraszti (Tischler, 76.), Kovács, Oliveira (Pölöskei, 80.) – Feczesin (Rudolf, 76.)

Eleinte mezőnyjáték folyt a pályán, majd a Diósgyőr került fölénybe. A hazaiak több támadást vezettek, a székesfehérváriak pedig időnként csak sárga lapot érő szabálytalanságokkal tudták megállítani őket. A DVTK büntetőből jutott előnyhöz, de még a szünet előtt egyenlített a Videoton, amely az első 45 perc alatt ritkán jutott el kapura lövésig.

A második félidőben viszont jórészt a vendégek irányítottak, a diósgyőriek kevésbé tudták megtartani a labdát, a játék többnyire az ő térfelükön zajlott. A hajrára aztán ismét felpörögtek a hazaiak, és a hosszabbításban a csereként beállt Novothny Soma góljával kiharcolták a győzelmet.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s