Labdarúgó NB I – Honvéd-siker Mezőkövesden

Akt.:
Mezőkövesd – A tavalyi bajnok Budapest Honvéd egygólos győzelmet aratott a kiesés ellen küzdő Mezőkövesd otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 28. fordulójában.

A Honvéd október vége óta először aratott sikert idegenben, s ezzel egyben lezárt egy hárommeccses nyeretlenségi sorozatot, a Mezőkövesd viszont zsinórban ötödször maradt nyeretlen, és a tabella utolsó helyére csúszott vissza.

OTP Bank Liga, 28. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Budapest Honvéd 1-2 (1-2)

Mezőkövesd, 1000 néző, v.: Bognár

gólszerzők: Tóth B. (22.), illetve Eppel (12.), Lanzafame (25.)

sárga lap: Hudák (11.), Bognár (94.), illetve Heffler (47.), Baráth (76.), Lanzafame (78.), Gróf (87.), Tömösvári (96.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó – Farkas, Hudák, Katanec, Szalai – Iszlai, Tóth B. (Novák, 78.) – Cseri (Koszta, 59.), Misák (Bognár, a szünetben), Vadnai – Drazic

Budapest Honvéd: Gróf – Bobál D., Kamber, Baráth – Ikenne-King, Holander (Kukoc, 71.) – Heffler, Gazdag, Májer (Tömösvári, 62.) – Eppel (Danilo, 86.), Lanzafame

Kezdetben a biztos labdatartásra törekedett mindkét együttes, bár sok volt a hiba, az eladott labda. Helyzet szinte alig alakult ki, ezzel együtt az első félidő közepén szűk negyedóra alatt három gólt is láthatott a közönség: előbb mindkét oldalon egy-egy pontrúgás után rezdült a háló, majd a kiugró Lanzafame, kihasználva egy nagy védelmi hibát, ismét előnyhöz juttatta a Honvédot. A szünet előtt a jóval aktívabb fővárosiak távolról is többször próbálkoztak, de újabb találat nem született.

A fordulást követően Kuttor Attila vezetőedző hiába próbálta támadóbb szelleművé tenni csapatát a cserékkel, a hazaiak továbbra sem jelentettek komoly veszélyt Gróf kapujára. A vendégek magabiztosan őrizték vezetésüket, s végül mind a három pontot elvitték Mezőkövesdről.

– MTI –