Labdarúgó NB I – Henning Berg bajnokságot és kupát nyerne a Videotonnal

Székesfehérvár, 2016. május 27. A norvég Henning Berg, a Videoton FC új vezetőedzője bemutatkozó sajtótájékoztatóján Székesfehérváron 2016. május 27-én.
Székesfehérvár, 2016. május 27. A norvég Henning Berg, a Videoton FC új vezetőedzője bemutatkozó sajtótájékoztatóján Székesfehérváron 2016. május 27-én. - © MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Székesfehérvár – Legfontosabb céljának a bajnoki cím megszerzését, a Magyar Kupa elhódítását, valamint a sikeres nemzetközi szereplést nevezte meg Henning Berg, a Videoton FC nemrégiben kinevezett norvég vezetőedzője.

A székesfehérvári klub pénteki sajtótájékoztatóján a szakember elmondta, rendkívül vonzóak voltak számára az egyesület ambiciózus tervei. A lengyel Legiánál dolgozva megtapasztalta, hogy a hazai és a nemzetközi porondon való együttes helytállás nem egyszerű, de teljesíthető.

Henning Berg úgy vélte, a magyar futball válogatott és klubszinten is komoly fejlődésnek indult, s ennek reményei szerint a fehérvári klub is komoly részese lesz. Közölte, hogy a következő idényben a kemény védekezés lesz a csapat játékának alapja, de hozzátette, a támadójátékon kell elsősorban fejleszteni, hogy több gólt szerezzenek a mérkőzéseken.

Kérdésre válaszolva elmondta: a Ferencváros ugyan toronymagasan nyerte meg az előző bajnokságot, de a következő szezon nulla pontról indul. Úgy vélte, ahhoz, hogy lépést tudjanak tartani az FTC-vel, erősíteniük kell. Mint mondta, már keresik azokat a játékosokat, akik erősítést jelenthetnek a Videotonnak, de konkrétumokat nem árult el.

Kovács Zoltán sportigazgató szerint felkészült, kiváló szakember került a csapat élére. Megjegyezte, hogy a jelöltek sora nem volt hosszú, de Berggel az első találkozáskor megtalálták a közös nevezőt, így végül mellette döntöttek.

Az OTP Bank Liga előző idényében ezüstérmes fehérvári klub kétéves szerződést kötött a 46 éves norvég szakemberrel.

A játékosként 100-szoros norvég válogatott Henning Berg pályafutása jelentős részét a Premier League-ben töltötte. A Blackburn Roversszel és a Manchester Uniteddel angol bajnok volt, utóbbival pedig a Bajnokok Ligáját is elhódította. Edzőként legutóbb 2013 és 2015 között a varsói Legiánál dolgozott, amellyel 2014-ben bajnoki címet szerzett, tavaly pedig Lengyel Kupát nyert. (FOTÓ)

– MTI –