Labdarúgó NB I – Hátrányból fordítva nyert a Videoton a Diósgyőr ellen

Székesfehérvár – A címvédő Videoton hazai pályán egygólos hátrányból fordítva szombaton 2-1-re legyőzte a vendég Diósgyőrt a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában.

OTP Bank Liga, 14. forduló:

Videoton FC-Diósgyőri VTK 2-1 (0-1)

Székesfehérvár, 2413 néző, v.: Vad II.

gólszerzők: Sejben (47.), Nego (70.), illetve Grumic (44.)
sárga lap: Juhász R. (45.), Nego (50.), Suljic (51.), Kovács I. (51.), illetve Egerszegi (48.), Lipták (49.), Okuka (50.), Eperjesi (64.)

Videoton FC:

Danilovic – Nego, Juhász R., Lang, Szolnoki – Pölöskei (Trebotic, 73.), Pátkai – Suljic, Kovács I., Oliveira (Sejben, a szünetben) – Feczesin (Simon Á., 85.)

Diósgyőri VTK:

Rados – Okuka, Lipták, Kovács G., Nemes – Egerszegi, Kitl – Eperjesi (Barczi, 76.), Novothny (Bognár I., 76.), Koman (Bacsa, 85.) – Grumic

A találkozó elején a hazai csapat lépett fel kezdeményezőbben, próbálkozásai közül azonban egyiket sem váltotta gólra. A Diósgyőr is több alkalommal próbált meg veszélyt teremteni a székesfehérváriak kapujánál és a szünet előtt sikerrel jártak, amikor Grumic fejelt szép támadás után a hálóba.

A második félidő legelején a szünetben becserélt Sejben Viktor első labdaérintéséből egyenlített, ez volt pályafutása első NB I-es gólja. A találat alaposan felpaprikázta a két együttest, mert gyors egymásutánban öt sárgát gyűjtöttek be egy szabadrúgás körüli kakaskodásban. A folytatás már újra a futballról szólt, abban pedig a góltól lendületbe jött Videoton volt jobb és Nego révén megszerezte a győztes találatot.

– MTI –