Labdarúgó NB I – Hatalmas hajrával nyert a Diósgyőr

Debrecen, 2016. november 19. Ivan Rados (k), a diósgyőr kapusa hárít egy lövést a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Swietelsky Haladás mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2016. november 19-én.
Debrecen, 2016. november 19. Ivan Rados (k), a diósgyőr kapusa hárít egy lövést a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Swietelsky Haladás mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2016. november 19-én. - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Debrecen/Miskolc, 2016. november 19., szombat (MTI) – A sereghajtó Diósgyőr ideiglenes otthonában, Debrecenben 2-1-re legyőzte a Haladás együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában, szombaton.

Érdekesség, hogy a győztes gólt a 92. percben éppen egy korábbi szombathelyi játékos, Ugrai Roland szerezte.

OTP Bank Liga, 16. forduló:

Diósgyőri VTK-Swietelsky Haladás 2-1 (0-1)

Debrecen, 1033 néző, v.: Erdős

gólszerzők: Lipták (67.), Ugrai (92.), illetve Gaál (13.)
sárga lap: Elek (86.), Novothny (86.), illetve Halmosi (63.), Hegedűs (73.), Iszlai (85.)

DVTK:

Rados – Jagodinskis, Eperjesi, Lipták – Nemes, Elek, Dausvili (Bognár, 65.), Vela – Bacsa (Ugrai, 78.), Novothny, Villar (Nikházi, 80.)

Haladás:

Rózsa – Polgár (Schimmer, 90.), Wils, Hegedűs, Bosnjak – Iszlai, Kovács – Gaál, Rácz (Dombi G., 82.), Halmosi – Ars (Tóth M., 58.)

Az első félidőben a Diósgyőr akarata érvényesült, ennek ellenére a félidő elején a Haladás szerzett vezetést, s egy kis szerencsével – Iszlai lövése a kapufáról jött ki – akár megnyugtató előnybe is kerülhetett volna a szünetre.

A második játékrész közepén, Bognár pályára lépését követően azonnal egyenlített a Diósgyőr, az irányító középpályás szögletét követően Lipták talált a kapuba. A válogatottnál is már számításba vett futballistával megélénkül a Diósgyőr támadójátéka, s neki köszönhetően kis híján megszerezte a vezetést, de lövése a kapufán csattant.

Öt perccel a vége előtt egy, a hazaiak számára egyértelműen büntetőnek tűnő esetnél maradt néma a játékvezető sípja, azonban így is sikerült kiharcolniuk a győzelmet, ráadásul a 92. percben éppen egy korábbi Haladás-futballista, a szombathelyi nevelésű Ugrai volt eredményes.

– MTI –