Labdarúgó NB I – Háromgólos kispesti siker Felcsúton

Felcsút – A Budapest Honvéd 3-0-ra győzött a Puskás Akadémia otthonában szombaton, a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában.

A felcsútiak továbbra is nyeretlenek a kispestiek ellen bajnoki mérkőzésen.

OTP Bank Liga, 18. forduló:

Puskás Akadémia-Budapest Honvéd 0-3 (0-2)

Pancho Aréna, 1000 néző, v.: Karakó

gólszerzők: Prosser (27.), Youla (35.), Kamber (94.)
sárga lap: Nagy Zs. (11.), Lencse (19.), Tischler (21.), Kelic (51.), illetve Ikenne-King (12.), Ignjatovic (54.)

Puskás Akadémia:

Pogacsics – Pauljevic (Herceg, 74.), Fodor F., Kelic, Nagy Zs. – Márkvárt (Hudák, 87.) – Pekár, Sallai – Bacelic-Grgic (Zsótér, 70.) – Tischler, Lencse

Honvéd:

Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovic, Bobál D., Baráth – Nagy G. (Csábi, 77.), Kamber, Gazdag – Prosser (Vasiljevic, 71.), Youla (Vernes, 61.), Holender

Már az első félidő elején is a hazaiak voltak aktívabbak, többet kezdeményeztek, egyszer pedig – Bobál Dávid vélelmezett kezezésénél – büntetőt reklamáltak. A játékrész közepén a Honvéd jutott előnyhöz, amit a szünet előtt annak ellenére megduplázott, hogy a felcsútiak továbbra is nagy erőket mozgósítottak a gólszerzés érdekében.

A második félidőben nem változott a forgatókönyv: a Puskás Akadémia jóval többet tartózkodott ellenfele kapuja előtt, de legnagyobb helyzeteit is kihagyta. A kispestiek állták a sarat, és sokkal hatékonyabban támadtak riválisuknál, ennek köszönhetően a lefújás előtt harmadik találatukat is megszerezték. A fölényes vendégsiker nem tükrözi megfelelően a játék képét.

– MTI –