Labdarúgó NB I – Három gól a hajrában, diósgyőri győzelem

Miskolc, 2015. szeptember 19., szombat (MTI) – A házigazda Diósgyőr ugyan eltékozolta kétgólos vezetését, végül mégis megszerezte szombaton a három pontot a Puskás Akadémia ellen a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.

A vendégek ebben az idényben továbbra is nyeretlenek idegenben.

OTP Bank Liga, 9. forduló:

Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia 3-2 (0-0)

Miskolc, 3000 néző, v.: Kassai

gólszerzők: Okuka (47.), Novothny (67.), Egerszegi (92.), illetve Pekár (81.), Zsótér (87.)

Diósgyőri VTK:

Rados – Eperjesi, Kovács G., Tamás M., Németh M. – James – Okuka (Takács, 74.), Koman (Barczi, 32.), Bognár, Kitl (Egerszegi, 67.) – Novothny

Puskás Akadémia:

Pogacsics – Fiola, Fodor F., Kelic, Dinjar (Zsótér, 72.) – Bacelic-Grgic, Márkvárt – Pauljevic (Pintér, 78.), Sallai R., Pekár – Tischler (Lencse, 62.)

Kezdetben a vendégek voltak aktívabbak, több helyzetet is kidolgoztak, de gólt nem sikerült szerezniük. Mintegy húsz perc után kiegyenlítettebbé vált a játék, az adódó lehetőségek azonban kimaradtak.

A szünet után azonnal vezetést szerzett a Diósgyőr, ezt követően élénkebb lett az iram. A Puskás Akadémia próbálkozott, beszorította saját térfelére a házigazdát, amely azonban egy kontratámadás sikeres befejezésével megduplázta előnyét. A felcsútiak kétgólos hátrányban sem adták fel, a hajrában mindent egy lapra feltéve támadtak és végül sikerült egyenlíteniük, sőt, az utolsó percekben akár a győzelmet is megszerezhették volna. A csattanó azonban még hátra volt: fél perccel a lefújás előtt egy szabadrúgást követően betalált a DVTK, amely így otthon tartotta a három pontot.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s