Labdarúgó NB I – Haraszti 91. perces góljával nyert a Paks a DVTK ellen

Akt.:
Budapest – A Paks hazai pályán a 91. percben szerzett bombagólnak köszönhetően 2-1-re legyőzte a Diósgyőrt a labdarúgó OTP Bank Liga idei első, 20. fordulójában, szombaton.

A találkozó Palotai Károly és Lázár Bence emlékére gyászszünettel kezdődött. Az első félidőben a kapuk nem igazán forogtak veszélyben, ugyanakkor a Paks gyakorlatilag egyetlen valamire való lehetőségét gólra váltotta.

A szünetben Bódog Tamás, a diósgyőriek vezetőedzője kettős cserével próbálta frissíteni csapatát, s ennek meg is lett az eredménye: éppen az egyik csere, Szarka Ákos szerzett gólt. Érezhetően megélénkült a találkozó, a 75. percben a Paks szerezhetett volna újra vezetést, de az első gólt szerző Szakály Dénes nagy helyzetben rosszul cselezett. A hajrában a Paks mozgósított nagyobb erőket a győzelem érdekében, s Haraszti Zsolt 91. percben szerzett bombagólja révén begyűjtötte a három pontot.

OTP Bank Liga, 20. forduló:

Paksi FC-Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)

Paks, 852 néző, v.: Solymosi

Paksi FC: Verpecz – Vági, Gévay, Lenzsér, Szabó J. – Simon Á. (Kecskés, 45.) – Haraszti, Papp K., Bertus, Szakály D. – Hahn (Hajdú, 81.)

Diósgyőri VTK: Antal – Brkovic, Lipták, Karan, Tamás M. – Sesztakov, Busai, Kocsis G. (Hasani, a szünetben), Ugrai – Joannidisz (Szarka, a szünetben), Bacsa (Makrai, 77.)

gólszerzők: Szakály D. (24.), Haraszti (91.), illetve Szarka (60.)
sárga lap: Szarka (47.), Busai (59.), Lipták (62.), Ugrai (73.)

– MTI –